S-a săturat „patronii” Europei de Ucraina?Dezvăluiri în cotidianul german Bild

S-a săturat „patronii” Europei de Ucraina?Dezvăluiri în cotidianul german Bild

Oficial, Occidentul declară că va sprijini Ucraina atâta timp cât va fi necesar, dar în culise se vorbește deja despre un ultimatum militar dat președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, scrie publicația germană Bild, citând surse din cercurile guvernamentale ale SUA și Germaniei.

Dacă contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei nu va avea succes până în toamnă, presiunea asupra Kievului va crește în ceea ce privește acceptarea negocierilor cu Moscova.

Președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz au încercat să-l preseze pe Zelenski cu privire la problema negocierilor în timpul vizitei liderului de la Kiev la Paris.

În același timp, după cum afirmă expertul în afaceri externe al Uniunii Creștin Democrate, Norbert Rettgen, Ucraina nu ar trebui să fie obligată să facă concesii.

Inițiativa poate diviza Europa

„Oricine îl împinge pe președintele Zelenski să negocieze cu Putin acum va provoca discordie pe termen lung în Europa”, a spus el și a numit planul de „recunoaștere sau negocieri” iresponsabil.

Potrivit acestuia, „iluziile periculoase” ale posibilității unei astfel de păci „divizează Europa”.

„Europenii și SUA nu pot și nu vor să ofere Ucrainei garanții stricte de securitate, cum ar fi apartenența la NATO. Sperăm foarte mult că șeful Executivului german va nega clar informațiile despre presupusul plan secret”, a declarat Rettgen pentru Bild.

Biroul lui Scholz a răspuns că posibilele garanții de securitate din partea NATO nu au jucat „niciun rol” în întâlnirea trilaterală de la Paris.

„Aceasta este o discuție care a început între Aliați la câteva săptămâni după începerea războiului și pentru care nu a existat un nou statut concret de luni de zile”, se arată în comunicat.

Potrivit Bild, subiectul conversației din timpul cinei celor trei politicieni a fost modul în care Zelenski evaluează situația militară, dar nimeni nu a negat încă direct informațiile despre cererea făcută lui Zelenski.

Expertul militar Carlo Masala de la Universitatea din München avertizează că „nu există niciun semn de disponibilitate a Moscovei de a negocia”, astfel că propunerea „nu este deosebit de realistă”.

În același timp, politologul și directorul Centrului European de Inițiativă pentru Reziliență din Berlin, Seghei Sumlenn, trage un semnal de alarmă.

Cuvintele „negocieri, pace” sună bine și rezonabil pentru urechea occidentală. Dar există o problemă: Rusia a subliniat în mod repetat că punctul de plecare al oricăror negocieri de pace ar trebui să fie recunoașterea suveranității ruse asupra celor patru regiuni ucrainene anexate, ceea ce nu este realist în nicio circumstanță, spune Sumlenniel.

„Dacă guvernele occidentale își condiționează sprijinul pentru Ucraina de negocieri, vor conduce Ucraina într-o capcană rusească”, avertizează el.

Vorbind după conferința de securitate de la München din 18 februarie, Macron a devenit unul dintre primii lideri occidentali care a spus că se îndoiește de capacitatea ambelor părți – Ucraina și Rusia – de a-și atinge obiectivele pe câmpul de luptă, spunând că niciuna dintre părți nu va putea câștiga în plan militar.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...