„S-au dus să susţină un cimpanzeu sângeros”/CTP, după demersurile Dianei Şoşoacă la Ambasada Rusiei

„S-au dus să susţină un cimpanzeu sângeros”/CTP, după demersurile Dianei Şoşoacă la Ambasada Rusiei

Cristian Tudor Popescu a declarat, la Digi 24, că senatoarea Diana Şoşoacă şi deputaţii Dumitru Coarnă, Mihai Lasca şi Francisc Tobă, care s-au întâlnit, miercuri, cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti, vor ca „dictatura naţionalistă, şovină, xenofobă şi feroce a lui Putin să se instituie şi în România”.

Popescu a evocat iniţial semnificaţia zilei de 1 aprilie, „care nu este doar ziua păcălelilor”, ci şi „o zi naţională, decretată de Parlament în 2011, de comemorare a victimelor de la Fântâna Albă, a tuturor crimelor comise de regimul bolşevic pe teritoriul Bucovinei de Nord, Herţei şi Basarabiei”.
„Pe 1 aprilie, 3.000 de români de pe Valea Siretului s-au dus spre graniţa românească purtând icoane şi cruci din crengi de brad, sperând că o să fie protejaţi. Grănicerii URSS n-au prea înţeles simbolul cu crucea şi i-au mitraliat. Nici nu se ştie câţi au murit cu adevărat, 200, 2.000… Mulţi au fost aruncaţi în gropi comune, unii chiar îngropaţi de vii”, a menţionat CTP, la Digi24 .
„La 81 de ani de la acel moment, cei patru indivizi se duc la Ambasada Rusiei ca să ce?”, s-a întrebat gazetarul. „Există o infracţiune de care se fac vinovaţi: uzurpare de împuterniciri oficiale”
„Am fost întrebat de ascultători când vor fi ei pedepsiţi pentru trădare naţională. Nu sunt specialist în juridic, să ştiu cum s-ar putea încadra. Mă gândesc, totuşi, că există o infracţiune de care se fac vinovaţi. Cu caracter penal! Uzurparea de împuterniciri oficiale”, a spus Popescu. Jurnalistul a nuanţat: „S-au dus acolo vorbind în numele Parlamentului. Au propus ambasadorului să se desfăşoare negocieri de pace la Bucureşti. Închinau palatul către ambasada rusă! Au spus că asigură neutralitatea României.
Sunt patru bipezi! Patru bimani. S-au dus să susţină un cimpanzeu sângeros, care bombardează casă cu casă în Ucraina şi ucide copii”.
În opinia lui Popescu, demersul celor patru pentru „pacea de la Bucureşti” a fost în goana pentru voturi: „Ei n-au nici o treabă cu Rusia. De fapt, vor ca dictatura naţionalistă, şovină, xenofobă şi feroce a lui Putin să se instituie în România. Pentru că sunt unii care votează dictatura”.
CTP se aşteaptă ca senatoarea Soşoacă „să înceapă să zbiere în timpul discursului preşedintelui Zelenski în faţa Parlamentului, anunţat pentru luni”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...