S-au încheiat alegerile parlamentare din Ungaria

S-au încheiat alegerile parlamentare din Ungaria

La ora 19.00 după ora locală, în Ungaria s-au închis urnele şi a început numărarea voturilor la alegerile parlamentare din acest an. Potrivit ultimelor sondaje de opinie, coaliţia guvernamentală de dreapta Fidesz – Partidul Popular Creştin Democrat (KDNP) era cotat drept câştigător al alegerilor, însă cu un avans de numai două procente în faţa listei Opoziţiei unite.

Potrivit anunţului făcut de Biroul Naţional Electoral, participarea la vot până la ora 18,30 a fost de 67,8%, a doua cea mai mare după 1990 (în 2018, participarea la această oră a fost de 68,13%).

În acest an, nu au fost comandate sondaje exit poll, astfel că primele rezultate neoficiale vor apărea abia mâine dimineaţă.

Premierul Orbán Viktor a declarat, după ce a votat la Budapesta, că cetăţenii maghiari au trebuit să aleagă între război şi pace. Candidatul pentru funcţia de premier al Ungariei, Márki-Zay Péter, a votat la Hódmezővásárhely, în oraşul unde este primar în prezent şi a spus că fiecare vot contează pentru că poate decide soarta ţării, de aceea a îndemnat pe toată lumea să participe la vot.

Székely Ervin, RADOR

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...