Ludovic Orban, Kelemen Hunor, Dan Barna și Dragoș Tudorache, liderii PNL, UDMR, USR și PLUS, au ieșit joi la o declarație comună de presă după negocierile începute în jurul orei 13:00.

Cei patru lideri au anunțat reluarea negocierilor, faptul că toate variantele sunt ”pe masă” și că speră ca până la finalul anului să existe un guvern.

Dan Barna, președintele USR, a spus că ”În întâlnirea de azi fiecare parte și-a exprimat o anumită flexibilitate”.

Cele mai importante declarații ale momentului:

Dan Barna: ”În întâlnirea de azi fiecare parte și-a exprimat o anumită flexibilitate. Suntem dispuși să găsim o soluție care să ducă la o soluție stabilă. Azi de la ora 17.00 colegii încep să lucreze pe programul de guvernare. Mâine continuăm discuția pe partea politcă. Fiecare partid și-a exprimat mandatul, suntem în faza negocierii”.

Kelemen Hunor: ”Sunt convins că până la finalul anului vom avea guvern funcțional. toate variantele sunt pe masă”.

Ludovic Orban: ”Am stabilit să reluăm discuțiile, vom continua împreună rezultatul pe măsură ce se ajunge la anumite soluții. Toate variantele sunt pe masă”.

Ulterior, după ce a ajujs la sediul PNL, Ludovic Orban a spus că astăzi, la ora 17:00, se vor relua negocierile pe programul de guvernare, iar mâine, de la 9:00 dimineața, se va discuta în continuare pe împărțirea funcțiilor din viitorul guvern.