Să nu te revolți acum, române! Dar nici când vei plânge apoi pe mormântul copilului tău

Să nu te revolți acum, române! Dar nici când vei plânge apoi pe mormântul copilului tău

Sa nu te revolti, romane, pentru ca PSD macelareste Codurile penal si de procedura penala! Nu e treaba ta, e a procurorilor, treaba ta acum sunt cozonacul si piftia.

Dar dupa aceea, daca fiul tau ar fi lovit pe trecerea de pietoni de o masina si singura proba ca a traversat pe verde ar fi inregistrarea unei camere video dintr-o benzinarie sau aceea din telefonul unui baiat care tocmai atunci isi filma iubita, sa nu te superi cand politistul si procurorul iti vor spune ca inregistrarea aceea nu poate fi folosita pentru ca PSD a exclus inregistrarile video dintre probele care pot fi folosite in proces.

Cel care l-a lovit, poate chiar l-a omorat, va scapa atunci si isi va manca fericit cozonacii si piftiile de care tu nu te vei mai bucura cu adevarat niciodata, pentru ca acum trebuie sa scape toti hotii care nu vor sa riste sa fie inregistrati sau filmati cand iau spaga. De aceea art 97 din CPP se vrea modificat, iar tu nu ai reactionat.

Sa nu te opui, votant PSD, acestor modificari pentru ca ti-au zis tie Dragnea, Nicolicea si Gadea ca sunt bune, sunt impotriva abuzurilor, sunt despre Portocala.

Dar daca dupa aceea fiica ta ar fi rapita de pe strada de o retea de pedofili. Si tu ai putea descoperi ca inainte cu cateva luni, cu ocazia unei perchezitii informatice intr-un caz de evaziune, au fost descoperite intr-un computer dovezi ale existentei acestei retele. Dar pentru ca perchezitia a fost pentru evaziune, dovezile pedofiliei au fost nu numai ignorate, ci au trebuit distruse.

Fiica ta n-ar fi ajuns atunci pe mana pedofililor, care ar fi fost deja in puscarie. Dar acum asta l-ar scapa pe Liviu Dragnea de probele descoperite in computerele Tel Drum, care astfel nu ar mai putea fi folosite in dosarul OLAF. Si pentru asta a fost modificat art 168 CPP, in timp ce aprobai mestecand "portocalele" servite de Gadea, Dragnea si Nicolicea.

Tu, deputat PSD pe care sefii te umilesc si te trateaza ca pe un sclav obligat sa voteze fara sa aiba habar ce, sa nu iesi din vorba lui Dragnea si ridica din nou mana la comanda, dar peste cateva luni ai putea trai tragedia ca sotia ta sa fie violata. Si pe tot parcursul procesului, sotia ta va da fiecare depozitie ochi in ochi cu violatorul, retraind de cine stie cate ori drama.

Va fi chinuita si trauma i se va accentua poate pana la sinucidere, pentru ca acum niste politicieni penali vor sa se asigure ca vor putea intimida orice martor si de aceea modifica CPP.

Sa nu iesi in strada, omule, dar sa fii constient ca daca peste cateva luni mama ta va fi lovita in fata unui bancomat si singura proba va fi inregistrarea camerei bancomatului respectiv, agresorul ar putea ramane nepedepsit pentru ca filmul acela nu mai e proba.

Sa nu te revolti omule, dar sa stii ca daca maine vei fi parte intr-un proces, vei vrea dreptate, dar martorii vor putea minti impotriva ta fara cea mai mica retinere pentru ca marturia mincinoasa a fost practic dezincriminata.

Tu atunci vei pierde, poate vei ajunge in puscarie sau vei ramane fara casa, dar acum asta l-ar scapa pe Calin Popescu Tariceanu de dosarul penal in care exact de asta e acuzat. Asa ca art 273 din Codul penal este mutilat astfel incat divergenta intre marturiile din proces sa fie in regula.

Si daca cel care a comis o infractiune impotriva ta sau a familiei tale va reusi sa dispara inainte de a fi arestat, el nu va putea fi condamnat in absenta. Deci si tu, si anchetatorii veti sta cu mainile legate privind cum se scurge termenul de prescriptie. Dupa care infractorul iti va rade in nas.

El va scapa atunci, pentru ca acum Ghita trebuie sa fie scapat si de aceea art 364 CPP va fi schimbat astfel incat, practic, un disparut sa nu poata fi judecat pentru ca nu poate fi citat legal si nu i se poate aduce la cunostinta cum e cu judecata in lipsa.

Omule, aici nu e vorba despre procurori! Ei vor avea mai putin de lucru. Nu e vorba doar despre coruptie, desi daca politicienii si functionarii vor fura tot mai linistiti, tu vei avea spitale, scoli, drumuri, salariu si pensie tot mai proaste.

Este vorba in primul rand despre siguranta ta, despre viata ta de zi cu zi, despre capacitatea de reactie a autoritatilor impotriva celor mai odioase infractiuni, de la crima, la viol, talharie sau mai stiu eu ce nenorociri.

Iti vor spune ca nu e vina lor, ca asa cere Directiva europeana. ESTE O MINCIUNĂ SFRUNTATA. Poti sa citesti aici textul integral al Directivei privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumtiei de nevinovatie  si a dreptului de a fi prezent la proces in cadrul procedurilor penale si te vei convinge ca niciunde nu se prevede ceea ce pretind PSD-ALDE.

Va dau un exemplu. Proiectul PSD-ALDE interzice anuntarea publica a inceperii urmaririi penale impotriva unei persoane sau a trimiterii in judecata, sub sanctiunea puscariei pentru magistrat.

Ce spune Directiva? "Obligatia prevazuta la alineatul (1) de a nu se referi la persoane suspectate sau acuzate ca si cum ar fi vinovate nu impiedica autoritatile publice sa difuzeze informatii in mod public privind procedurile penale atunci cand acest lucru este strict necesar din motive legate de ancheta penala sau in interes public". O fi de interes public ca un premier e acuzat de luare de mita? E de interes public sa stii ca un om e cautat pentru viol sau crima?

Niciunde nu apar in Directiva prevederi referitoare la perchezitii informatice, la excluderea probelor video sau restul nenorocirilor.

Eu sunt gata sa arunc prosopul dupa acest an apocaliptic inceput cu OUG 13 si incheiat cu OUG 13 la cub. OK, eu sunt gata sa accept ca domnii Dragnea si Tariceanu sa fie scosi prin lege de sub incidenta Codului Penal in ansamblu. Sa poata fura, ucide, viola, talhari, orice, fara niciun risc, daca acesta ar fi pretul pentru ca legile sa ramana in picioare si noi sa traim in minima siguranta.

Pentru ca tara asta sa nu devina imperiul infractorilor imposibil de prins si pedepsit, eu sunt de acord ca Tariceanu si Dragnea sa capete imunitate totala pe toata viata, inclusiv pentru familiile lor, inclusiv pentru iubite.

Dar tu, omule pasiv, tu parlamentar transformat in sclav, tu alegator PSD mintit, sa nu uiti si sa nu te plangi mai tarziu.

SURSA: Ioana Ene Dogioiu/ Ziare.com


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...