Să sperăm că aceste lucruri nu se vor adeveri

Să sperăm că aceste lucruri nu se vor adeveri.

Reportaje-Live:

Vine ursul azi. Vine ursul mâine. Când intr-o zi chiar vine ursul nu mai reactioneaza nimeni. Si ziua aceea este aproape. Tot am scris aici despre bear market, scriu periodic de vreo doi ani. Unii ma injurati ca raspandesc panica si frica, altii intelegeti. Injurati-ma cat vreti dar intre timp, pas cu pas, lucrurile se intampla indiferent de emotiile unora. Criza are semnele ei. Când spui criza toata lumea se asteapta ca de mâine sa cada toate. Nu este asa. Economia mondiala este ca o barca iar barca aceasta a inceput sa ia apa de vreo doi ani. Este doar o chestiune de timp pana când se scufunda.

- Sper ca ati apucat sa cumparati euro pentru ca azi, cursul BNR a indicat cel mai scump euro din istorie. Veti vedea ce inseamna asta in 2-3 saptamani la raft.

- Sper ca ati apucat sa cumparati ceva aur, argint. De vreo doua zile aurul a explodat pe pietele internationale iar azi a fost record absolut la bursa. In curand depaseste varful din criza 2008-2009.

- SPX este de azi pe rosu. Si va scadea de acum in stil fierastrau mult si bine. Sper deci ca ati apucat sa scapati de actiuni la timp pentru ca intram pe roller-coaster. Daca aveti actiuni romanesti mai aveti un pic de timp. Romania e cu delay  :)

- Sper ca ati amanat un pic cumpararea masinii noi in leasing si sper ca nu v-ati repezit sa platiti 2000 eur/mp pt o cutie de chibrituri intr-un oras in care nu poti respira dintr-o tara uitata de Dumnezeu la periferia Europei.
De fapt dormiti linistiti pentru ca imobiliarele nu vor scadea. Nu asta ne tot asigura toti expertii?

Offff, ce o sa ne mai distram vreo doi ani  :)

In final, eu sper ca aveti o mica rezerva de alimente si de medicamente in casa. Si o mica rezerva de bani cash. Si optional o rezerva mica de combustibil. Si sper ca aveti inca casa de la tara si ca va ganditi sa va faceti o mica gradina si sa cresteti 3 gaini. Daca considerati ca este sub demnitatea voastra este bine sa stiti ca printul Charles vine in Romania chiar zilele urmatoare pentru lucrarile de primavara. Se pare ca nu are probleme sa puna mana pe o sapa.

Exista si o parte excelenta in toate acestea. Avem nevoie de o criza profunda care sa reaseze lucrurile in tara. Pe plan extern, Romania are o fereastra de oportunitate extraordinara. Pe harta globala economica este agitatie mare. Vor fi multe miscari si tara asta a noastră amarata va fi o solutie pentru multi. Vom canta la pian dupa uragan.

Pana atunci, de azi, s-a deschis oficial era "cash is the new king". Nu va domni mult acest rege. Sa il primim cum se cuvinte.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

5 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut