Sabotaj la căile ferate germane: circulația trenurilor a fost grav afectată

Sabotaj la căile ferate germane: circulația trenurilor a fost grav afectată

Circulația trenurilor a fost grav afectată sâmbătă, în rețeaua feroviară din nordul Germaniei, din cauza unui sabotaj, a anunțat Deutsche Bahn (DB), precizând că ancheta a fost preluată de autoritățile de securitate.

Tren ICE al Deustche Bahn Foto EPA EFE

Anterior, DB raportase o „defecțiune tehnică” care a fost reparată, transmite DW.com .

Operatorul feroviar Deutsche Bahn a anunțat sâmbătă că interferența intenționată în sistemul feroviar a fost cauza perturbărilor în rețeaua de trenuri din nordul Germaniei.

„Sabotarea cablurilor care erau vitale pentru traficul feroviar a însemnat că Deutsche Bahn a trebuit să oprească trenurile care circulă în nord în această dimineață timp de aproape trei ore”, a spus DB.

Operatorul feroviar german a spus că autoritățile de securitate au preluat ancheta. Nu au existat informații imediate despre potențialii suspecți.

Ce se știe despre întreruperile în circulația trenurilor

Sâmbătă dimineața, Deutsche Bahn a raportat o „defecțiune tehnică pe linie” după ce trenurile din mari părți din nordul Germaniei au fost oprite.

„Motivul pentru aceasta este o defecțiune a sistemului de comunicații radio digitale dintre trenuri”, a spus compania.

Câteva ore mai târziu, Deutsche Bahn a raportat că problema a fost rezolvată, dar încă mai erau posibile anulări și întreruperi ale serviciului de transport pe cale ferată.

Cablurile pentru rețeaua de comunicații a DB au fost întrerupte în două locații, au declarat surse anonime de securitate pentru revista Der Spiegel. Cu toate acestea, revista a remarcat că nu este clar dacă tăierea a fost realizată de un sabotor sau dacă a fost o pagubă accidentală din cauza lucrărilor de construcție.

Cum a fost afectat serviciul feroviar

Problema a afectat trenurile în mari părți din nordul Germaniei, precum și unele rute internaționale, a spus DB.

Călătoriile către și dinspre Hamburg, Schleswig-Holstein și Saxonia Inferioară în direcția Kassel-Wilhelmshöhe, Berlin și Renania de Nord-Westfalia au fost suspendate.

Trenurile ICE de mare viteză între Berlin, Hanovra și NRW au fost, de asemenea, afectate de întrerupere.

Au fost afectate și unele rute internaționale. Trenurile dus-întors de la și către Berlin prin Amsterdam sunt complet anulate. Între timp, trenurile dinspre și către orașele daneze Copenhaga și Aarhus aveau să se încheie/înceapă călătoria în Padborg, sudul Danemarcei.

Întârzierile și anulările trenurilor au devenit oarecum o obișnuință în ce privește serviciile DB în ultimii ani.

Cu toate acestea, această întrerupere vine după ce au fost raportate acte de sabotaj care au vizat gazoductul vital Nord Stream luna trecută, care au determinat NATO și Uniunea Europeană să tragă un semnal de alarmă privind protecția infrastructurii critice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria