„Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

„Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

Elena Udrea a avut, luni, un nou termen in procesul in care este acuzata de trafic de influenta si spalare a banilor. Un martor al DNA a declarat, in fata judecatorului, ca a livrat o sacosa cu 2,5 milioane de euro „pentru doamna Udrea”.

Malin Bot a fost prezent in sala si a relatat ce au spus martorii.

Fostul director financiar de la Energy Holding, audiat ca martor, tocmai a declarat expressis verbis despre sacosa cu spaga: ‘Era pentru Elena Udrea!’. ‘Era o sacosa cu bani, echivalentul a 2,5 milioane de euro in diverse valute. Bogdan Buzaianu mi-a dat sacosa sa o pun in seif’. Martorul mai povesteste cum, dupa cateva zile, ‘domnul Buzaianu mi-a spus sa iau sacosa cu bani si sa o dau lui Radu Budeanu’. ‘Apoi sumele pentru Udrea s-au suplimentat’, a mai spus martorul referindu-se la perioada de dupa caderea Guvernului Boc. ‘Udrea a ramas tot la butoane, a spus Radu Budeanu’, adauga martorul.

In total este vorba despre 3,8 milioane de dolari si 900.000 de euro pachetul majoritar de actiuni de la EVZ, asa devenind patron acolo actualul infractor Dan Andronic, mogul al Cartelului Mafia Media. L-am intrebat pe Andronic daca e pregatit sa mearga la puscarie si a avut o reactie jenanta.

Infractorul Radu Budeanu, patron CanCan, a recunoscut tot, a povestit cum a dus mai departe spaga pentru Udrea. A facut un acord de vinovatie validat in Justitie si a luat cu suspendare.

Cazul mi se pare beton, nu are cum sa scape Udrea de puscarie. Avocatii ei au incercat sa intimideze martorii si judecatoarea i-a pus la respect imediat, foarte ferm.

(…) Nimeni din presa nu e aici, in sala, numai Antena 3, ca sa o victimizeze pe Udrea. Infractorul Dan Voiculescu, mogul Antena 3, a avut si el o firma care beneficia de contracte cu Hidroelectrica. Cum a facut Udrea sa obtina Omerta totala e un mister”, a relatat Malin Bot.

In dosarul Hidroelectrica, Elena Udrea a fost trimisa in judecata de DNA, in decembrie 2017, pentru trafic de influenta si spalare a banilor.

Potrivit DNA, Elena Udrea a acceptat promisiunea facuta prin intermediari de omul de afaceri Bogdan Buzaianu, in anul 2011, de a primi suma de 5 milioane de dolari pentru a-si exercita influenta asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei si Hidroelectrica, in vederea mentinerii, in conditiile deja negociate, a contractelor pe care societatea omului de afaceri le incheiase cu compania producatoare de energie.

„Din suma promisa, inculpata a primit, in noiembrie 2011, in scopul aratat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar si o creanta de 900.000 de euro; creanta reprezenta o suma pe care o firma a omului de afaceri o imprumutase unui tert si care era garantata cu parti sociale ale unei societati comerciale care detinea doua publicatii”, sustineau procurorii.

Anchetatorii mai aratau ca, pentru a ascunde ca era beneficiara reala a creantei de 900.000 euro, care i-ar fi conferit pe cale de consecinta si puterea de a influenta activitatea societatii cu activitate media, Udrea a preluat aceasta creanta de la firma controlata de omul de afaceri prin interpunerea unei alte firme paravan, apartinand unei cunostinte. SURSA: Aktual24.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa