Şah: A noua remiză consecutivă între Carlsen şi Caruana, în finala Campionatului Mondial

Şah: A noua remiză consecutivă între Carlsen şi Caruana, în finala Campionatului Mondial

Norvegianul Magnus Carsen, deţinătorul titlului, şi americanul Fabiano Caruana, au remizat, miercuri, în cea de-a noua partidă din cadrul finalei Campionatului Mondial de şah ediţia 2018, care se desfăşoară la Londra.

Aceasta a fost a noua partidă consecutivă de la debutul acestei finale încheiată nedecis de cei doi mari maeştri, care se menţin astfel la egalitate, cu câte 4,5 puncte fiecare.

Carsen (27 ani), care încearcă să obţină a patra sa coroană mondială consecutivă, a început bine duelul de miercuri, având un uşor avantaj oferit de piesele albe. El a optat pentru o Deschidere Engleză, dezvoltând apoi rapid jocul, în încercarea de a-l "sufoca" pe Caruana (26 ani), care a fost constrâns să joace mult mai lent, pentru a face faţă ofensivei adversarului său.

Ritmul partidei a încetinit vizibil după două ore, Carlsen nereuşind să-şi concretizeze avantajul, în faţa unui Caruana foarte solid în apărare. Reginele au căzut la cea de-a 39 mutare, rămânând pe tablă doar un nebun şi câţiva pioni de fiecare parte. Insuficient la acest nivel pentru a nelinişti vreunul dintre jucători, care au căzut de acord în privinţa remizei.

"Am simţit că am un avantaj confortabil (în startul meciului), care apoi s-a risipit", a recunoscut, destul de iritat, jucătorul norvegian, supranumit "Thor al şahului".

Cei doi finalişti mai au încă trei meciuri la dispoziţie, programate până pe 26 noiembrie, pentru a se departaja. În caz de egalitate, ei vor disputa patru partide suplimentare semirapide, domeniu în care Carlsen excelează, aşa cum a demonstrat-o la Campionatul Mondial din 2016, la New York, în faţa rusului Serghei Kariakin.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro