Şah: Carlsen şi Caruana îşi vor disputa titlul mondial la tie-break

Şah: Carlsen şi Caruana îşi vor disputa titlul mondial la tie-break

Norvegianul Magnus Carlsen şi americanul Fabiano Caruana îi vor disputa titlul de campion mondial de şah în cadrul unui tie-break, după ce nu au reuşit să se departajeze la finalul unei serii fără precedent de 12 remize consecutive, care s-a încheiat luni la Londra, informează AFP.

Este pentru prima oară în istoria Mondialului de şah când meciurile regulate se încheie fără nicio victorie, un semn al diferenţei infime dintre cei doi mari maeştri, ocupaţii primelor două locuri în ierarhia mondială.

Miercuri, Carlsen şi Caruana se vor înfrunta într-o serie de patru meciuri de şah semi-rapid, cu un timp mai limitat (25 de minute). În caz de egalitate, vor avea loc două manşe suplimentare de şah blitz, în care fiecare jucător va avea la dispoziţie doar cinci minute. Alte meciuri rapide ar putea fi jucate în cazul în care egalitatea persistă.

Considerat unul dintre cei mai buni şahişti din istorie, Magnus Carlsen (27 ani) încearcă să câştige al patrulea său titlu consecutiv de campion mondial şi să intre şi mai mult în legenda acestei discipline.

Fabiano Caruana (26 ani) speră, la rândul său, să ofere Statelor Unite primul campion mondial după legendarul Bobby Fischer, care l-a învins în 1972 pe rusul Boris Spaski, în cadrul aşa-numitului "meci al secolului", punând capăt, în plin Război Rece, unei perioade de 24 ani de hegemonie sovietică.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea; editor online: Magdalena Tănăsescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?