Şah: David Gavrilescu a remizat cu Aronian şi Anand, la turneul Superbet Rapid & Blitz Polonia

Şah: David Gavrilescu a remizat cu Aronian şi Anand, la turneul Superbet Rapid & Blitz Polonia

Şahistul român David Gavrilescu a reuşit remize cu americanul de origine armeană Levon Aronian şi cu indianul Viswanathan Anand, luni, la Varşovia, în partidele de blitz din cadrul turneului Superbet Rapid & Blitz Polonia, cea de-a doua etapă a circuitului Grand Chess Tour 2022.

Gavrilescu a reuşit şi două victorii, una cu ucraineanul Kiril Şevcenko şi alta cu polonezul Radoslaw Wojtaszek, încheind pe locul 7, cu 3 puncte, în turneul de blitz de luni.

Aronian a ocupat primul loc, cu 6,5 puncte, urmat la egalitate de polonezul Jan-Krzysztof Duda şi de ucraineanul Anton Korobov, al patrulea a fost americanul Fabiano Caruana, cu 6 puncte, americanul Wesley So şi Anand au încheiat pe locurile 5-6, cu 4,5 puncte, Gavrilescu şi maghiarul Richard Rapport au împărţit locurile 7-8, cu 3 puncte, Wojtaszek, a fost al nouălea, cu 2,5 puncte, iar Şevcenko ultimul, cu 2 puncte.

Jan-Krzysztof Duda a câştigat turneul Superbet Rapid & Blitz Polonia (24 puncte cumulate), fiind recompensat cu 40.000 de dolari, fiind urmat de Aronian şi Anand, cu 23,5 puncte fiecare, Caruana, 23 p, So, 20,5 p, Rapport, 19,5 p, Wojtaszek, 13,5 p, Korobov, 12,5 p, Şevcenko, 11,5 p, Gavrilescu, 8,5 p. Românul a fost recompensat cu 7.000 de dolari.

Turneul a fost dotat cu premii totale de 175.000 de dolari.

Etapa a treia a circuitului Grand Chess Tour 2022 va avea loc la Zagreb, SuperUnited Rapid & Blitz Croaţia.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa foto: (c) Federația Română de Sah /facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...