Șah: Meciul pentru titlul mondial Magnus Carlsen - Serghei Kariakin, comentat de Constantin Lupulescu

Marele maestru român Constantin Lupulescu a comentat luni pentru AGERPRES debutul meciului pentru titlul suprem la șah, care are loc în aceste zile la New York între norvegianul Magnus Carlsen, campionul mondial en titre și rusul Serghei Kariakin, challengerul oficial.

''Meciul dintre campionul mondial Magnus Carlsen și challenger-ul Sergei Kariakin a debutat cu doua remize. În prima partidă, având piesele albe, Carlsen a ales Trompowschi, o variantă mult mai rară. Kariakin s-a dovedit însă foarte bine pregătit teoretic și a egalat fără mari dificultăți. Având piesele negre, campionul mondial a ales Apărarea Spaniolă pentru a doua partidă obținând repede o poziție plăcută. După multe schimburi de piese s-a consemnat din nou remiza'', a spus Lupulescu.

În continuare, el a menționat: ''Începutul acesta de meci este tipic pentru disputele la nivel mondial. Adversarii sunt încă în faza de tatonare pentru a putea specula anumite deficiente în forma de moment a adversarului. Oricum, din ce se vede până acum, aceasta dispută pare că va fi mult mai echilibrată decât cele două meciuri ale lui Carlsen cu Anand''.

Lupulescu face referire la ultimele confruntări pentru titlul mondial dintre norvegianul Carlsen și indianul Anand.

După primele două zile, scorul este egal 1-1.

Meciul va avea loc pe parcursul a 12 partide, fiind declarat câștigător primul care atinge cota de 6,5 puncte. În caz de egalitate, vor avea loc partide de departajare.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Rău a ajuns Armata Română...

4 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!

5 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…