Șah: Record de participare la ediția 2016 a Campionatelor Naționale pentru copii și juniori

Șah: Record de participare la ediția 2016 a Campionatelor Naționale pentru copii și juniori

Federația Română de Șah și Clubul Sportiv Tinerii Maeștri București au anunțat un număr record de participanți, 626 de șahiști, la ediția 2016 a Campionatelor Naționale pentru copii și juniori, ce se dispută în perioada 17-28 aprilie, în stațiunea Călimănești-Căciulata, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Șahiștii vor concura la șapte categorii de vârstă (8, 10, 12, 14, 16, 18 și 20 de ani), pentru cele patru probe distincte (șah clasic, dezlegări, șah rapid, blitz).

La acest record a contribuit introducerea șahului în școli, o prioritate a federației, după cum afirmă președintele Sorin Avram Iacoban, sporul numeric fiind înregistrat mai ales la categoriile mici de vârstă, menționează sursa amintită.

Competiția reprezintă o importantă bază de selecție pentru Campionatele Europene de juniori care vor avea loc în această vară la Praga, urmând ca ediția 2017 să fie găzduită de Mamaia. Stațiunea va organiza, în perioada 26 mai — 8 iunie 2016, Campionatele Europene pentru senioare, unde sunt așteptate ''să-și încerce forțele'' și câteva dintre junioarele care se vor distinge în finalele de la Călimănești-Căciulata.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 Rusia și SUA trimit nave de război în Marea Neagră. Kremlinul amenință cu război „pe scară largă”

4 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor

5 Așa o fi?