Șah: Remiză în partida a șasea a meciului pentru titlul mondial dintre Magnus Carlsen și Serghei Kariakin

Șah: Remiză în partida a șasea a meciului pentru titlul mondial dintre Magnus Carlsen și Serghei Kariakin

A șasea partidă dintre norvegianul Magnus Carlsen, campionul mondial en titre de șah, și rusul Serghei Kariakin, challengerul oficial, pentru titlul suprem, care are loc la New York, s-a terminat remiză după numai 32 de mutări, informează site-ul competiției.

A fost rândul lui Serghei Kariakin să joace cu piesele albe, în a treia partidă de la începutul meciului, în care jucătorii au optat pentru varianta intitulată de teoreticienii jocului cu 64 de pătrate ''spaniolă închisă''.

Primele două partide au fost de tatonare, o atitudine normală de ambele părți, atunci când miza este foarte mare, iar rezultatul de egalitate a fost ușor previzibil.

Confruntarea a început efectiv în meciurile trei și patru când s-a atacat cu toate forțele, dar Magnus Carlsen nu a reușit să concretizeze clasa evident superioară demonstrată în fața spectatorilor și internauților.

În partidele cinci și șase, Serghei Kariakin și-a depășit condiția de foarte eficace apărător și își pune adversarul sub presiune atât de tare, încât norvegianul uită să noteze o mutare pe foaia de joc. Dar de fiecare dată arbitrul consemnează remiza.

După primele șase partide, scorul este egal 3-3. În partida cu numărul șapte, programată duminică, se schimbă ordinea de alternare a culorilor, iar rusul va beneficia din nou de avantajul din debut al pieselor albe.

Sâmbătă, 19 noiembrie, este a treia zi de pauză.

Până acum, în timpul liber, norvegianul a preferat să joace baschet, el căutând de la început un hotel cu teren sportiv în apropiere, iar rusul a ales plimbările în parc.

Meciul va avea loc pe parcursul a 12 partide, fiind declarat câștigător primul care atinge cota de 6,5 puncte. În caz de egalitate, vor avea loc partide de departajare.

AGERPRES (editor: AS/Aristotel Bunescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...