Șah: Tiberiu Georgescu - ''Magnus Carlsen câștigă la limită și rămâne campion mondial''

Șah: Tiberiu Georgescu - ''Magnus Carlsen câștigă la limită și rămâne campion mondial''

Marele maestru internațional Tiberiu Georgescu a declarat pentru AGERPRES, că mizează pe victoria finală a norvegianului Magnus Carlsen, campionului mondial en titre de șah, care își va păstra coroana în confruntarea din SUA, cu rusul Serghei Karjakin, challengerul oficial.

 

''Iată pronosticul meu, Carlsen câștigă la limita, la șah rapid, cu un punct avans și rămâne campion mondial'', a spus Tiberiu Georgescu.

În continuare, el a precizat: ''S-au terminat partidele de șah clasic. Până acum, a fost un meci foarte echilibrat, în care ambii jucători au reușit să câștige câte o partidă. Este un consum psihologic foarte mare pentru ambii combatanți. Fiecare jucător știe că orice greșeală, cât de mică, poate fi fatală, nu numai pentru soarta unei partide, dar și a meciului. De altfel, singura înfrângere din acest meci a lui Carlsen a fost generată de dorința prea mare a acestuia de a câștiga, determinându-l să își piardă obiectivitatea și să forțeze nejustificat''.

Tiberiu Georgescu a menționat apoi: ''Deși avea piesele albe, în partida a 12-a, campionul mondial a decis să joace deosebit de pragmatic, făcând remiză foarte repede și împingând meciul în tie-break. Acest lucru ne dă de înțeles că el are mare încredere în abilitățile sale la șahul rapid, fiind și campion mondial la acest tip de șah. Pe de altă parte, Karjakin este campion mondial la blitz (un stil de șah ultra-rapid), deci va fi un tie-break pe cinste''.

După 12 partide de șah clasic, scorul este egal, 6-6.

Marți a fost ultima zi de pauză programată de gazdele americane. Miercuri au loc ultimele partide de departajare și ceremonia de închidere.

AGERPRES (editor: Aristotel Bunescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…