Șahtior, fosta adversară a lui CFR Cluj, penalizare-șoc, de 50 de puncte! A fost deposedată de titlul de campioană

Șahtior, fosta adversară a lui CFR Cluj, penalizare-șoc, de 50 de puncte! A fost deposedată de titlul de campioană

Șahtior Soligorsk, campioana Belarusului din sezonul trecut, a fost deposedată de titlul de campioană, după ce s-a dovedit că a trucat meciuri și că a oferit bani altor echipe din ligă.

Șahtior a jucat anul trecut la Cluj. Foto Sahtior Salihorsk

Federația de Fotbal din Belarus a anunțat că, pe lângă deposedarea clubului de titlul de campioană, lui Șahtior Soligorsk i-au fost retrase și 30 de puncte în actualul sezon, dar și 20 de puncte în viitoarea stagiune de campionat, scrie Reuters. Locul lui Șahtior Soligorsk în preliminariile UEFA Champions League va fi luat de Bate Borisov.

Pe lângă Șahtior Soligorsk, alte două echipe din campionatul Belarusului, Belshina Bobruisk și Energetik-BGU Minsk, au fost depunctate, fiind de asemenea acuzate de trucare de meciuri. Primei echipei i s-au luat 10 puncte, în timp ce lui Energetik-BGU Minsk i s-au luat 20 de puncte.

Șahtior a fost adversara lui CFR Cluj în turul 3 preliminar al Conference League, disputat în august 2022. Echipa lui Dan Petrescu a trecut greu de formația din Belarus, după 0-0 în deplasare și 1-0 în retur.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Pe „valoarea” asta o fi întrebat-o vreodată Fiscul cum justifică luxul impertinent în care trăiește?

2 Pașaportul biologic al lui Halep, explicații ca nuca-n perete. Trei argumente copilărești, demontate pe loc de tribunal

3 Omul ăsta știe când spune ce spune despre Ciolacu...

4 VIDEO Ce vedeți în imagine este real!

5 VIDEO Dramoletă la Găești, cu o femeie amendată după ce și-a prins soțul cu amanta în mașină