Șaisprezece irakieni opriți la Curtici; voiau să ajungă într-o țară Schengen

Polițiștii de frontieră de la Curtici au depistat, în această săptămână, 16 persoane din Irak care încercau să iasă ilegal din țară cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Potrivit unui comunicat al IGPF transmis duminică AGERPRES, în data de 8 iulie, în jurul orei 4,00, în cadrul unei acțiuni specifice pentru combaterea migrației ilegale, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Curtici, județul Arad, au depistat 16 persoane, 7 adulți și 9 minori, care se deplasau pe jos, printr-un lan de porumb, spre Ungaria, grupul fiind oprit în apropierea graniței și condus la sediul sectorului pentru cercetări.

Polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, 7 adulți, cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani, dintre care două femei, și 9 minori, cu vârste între 7 ani și 16 de ani. Toate persoanele sunt solicitante de azil în țara noastră și au declarat că intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

Cei în cauză au mai relatat în cadrul primelor cercetări că au călătorit până în localitatea Dorobanți cu mai multe taxiuri, iar de aici și-au continuat călătoria pe jos peste câmp până în momentul reținerii.

Polițiștii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun, a precizat sursa citată.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Scrisoare deschisă a unui diasporean către România

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion