Șaisprezece irakieni opriți la Curtici; voiau să ajungă într-o țară Schengen

Șaisprezece irakieni opriți la Curtici; voiau să ajungă într-o țară Schengen

Polițiștii de frontieră de la Curtici au depistat, în această săptămână, 16 persoane din Irak care încercau să iasă ilegal din țară cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Potrivit unui comunicat al IGPF transmis duminică AGERPRES, în data de 8 iulie, în jurul orei 4,00, în cadrul unei acțiuni specifice pentru combaterea migrației ilegale, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Curtici, județul Arad, au depistat 16 persoane, 7 adulți și 9 minori, care se deplasau pe jos, printr-un lan de porumb, spre Ungaria, grupul fiind oprit în apropierea graniței și condus la sediul sectorului pentru cercetări.

Polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, 7 adulți, cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani, dintre care două femei, și 9 minori, cu vârste între 7 ani și 16 de ani. Toate persoanele sunt solicitante de azil în țara noastră și au declarat că intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

Cei în cauză au mai relatat în cadrul primelor cercetări că au călătorit până în localitatea Dorobanți cu mai multe taxiuri, iar de aici și-au continuat călătoria pe jos peste câmp până în momentul reținerii.

Polițiștii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun, a precizat sursa citată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

3 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public

4 Așa o fi?

5 O imbecilă! / „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”