Sălaj: A doua persoană decedată în ultimele zile, după ce a fost înţepată de o viespe

Sălaj: A doua persoană decedată în ultimele zile, după ce a fost înţepată de o viespe

Un bărbat în vârstă de 37 de ani din Şomeş Odorhei a decedat luni după ce a fost muşcat de o viespe în timp ce culegea mere dintr-o livadă.

Primarul comunei Someş Odorhei, Grigore Berinde, a declarat, pentru AGERPRES, că bărbatul se afla luni după-amiază la cules de mere, moment în care a fost muşcat de un gărgăun. Părinţii bărbatului l-au transportat pe acesta în casă şi au sunat la 112.

Personalul de pe ambulanţa sosită la faţa locului a încercat manevre de resuscitate timp de o oră, însă victima, intrată în şoc anafilactic, nu a mai putut fi salvată.

"Ambulanţa s-a dus în timpi corespunzători şi a găsit persoana în şoc anafilactic, în stop cardio-respirator, după o muşcătură de insectă. Au fost declanşate manevrele de resuscitare cardio-pulmonară timp de aproximativ o oră, cu circa 20 de adrenaline injectate şi masaj, timp în care s-a menţinut tot timpul legătura cu medicul coordonator, care era la o altă solicitare. După o oră, instalându-se semnele evidente, a fost declarat decesul. Aşa ni s-a spus, că a fost înţepat de o viespe", a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj.

Acesta este cel de-al doilea deces în ultima săptămână al unei persoane înţepate de viespi. Un angajat al unei firme de construcţii a decedat săptămâna trecută după ce a fost muşcat de o familie de viespi, în comuna Pericei, unde se afla pentru a efectua o lucrare la un drum.

El a fost înţepat de o familie de viespi în momentul în care a vrut să bea apă dintr-o fântână, unde insectele îşi aveau cuibul. AGERPRES / (A - autor: Sebastian Olaru, editor: Irina Poenaru, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?