Sălaj: Lider de sindicat - Unii angajaţi ai Tenaris Silcotub se consideră hărţuiţi la locul de muncă

Sălaj: Lider de sindicat - Unii angajaţi ai Tenaris Silcotub se consideră hărţuiţi la locul de muncă

O parte dintre angajaţii din Zalău ai producătorului de ţevi fără sudură Tenaris Silcotub se consideră "hărţuiţi şi presaţi la locul de muncă", potrivit liderului sindicatului Metalurgistul din cadrul companiei, Alexandru Rus, acesta acuzând miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, climatul de nelinişte creat în societate ca urmare a problemelor apărute în negocierea creşterilor salariale anuale.

După eşuarea negocierilor anuale dintre sindicat şi conducerea companiei privind creşterile salariale, angajaţii au organizat, la finalul lunii iulie şi începutul lunii august, două proteste de stradă, în condiţiile în care prevederile actualei Legi a Dialogului Social au împiedicat declanşarea unui conflict de muncă.

Alexandru Rus a precizat miercuri că protestele de stradă au rămas fără ecou în rândul conducerii Tenaris Silcotub, acesta acuzând compania de indiferenţă faţă de solicitările salariaţilor.

"Datorită faptului că sindicatul, în calitate de reprezentant al salariaţilor, nu a mai fost solicitat de administraţie să continuăm dialogul şi să căutăm o soluţie, până la urmă, de mijloc pentru a rezolva criza, în 31 iulie am organizat un marş-miting de la porţile societăţii până în piaţa din faţa Prefecturii. După acea acţiune, rezultatul a fost acelaşi: indiferenţă faţă de solicitările celor participanţi la acţiune. Am continuat cu mitingul de duminică, 5 august. (...) Vreau să vă spun că în acest moment în societate este instaurat un climat de nelinişte, oamenii sunt preocupaţi de viitorul lor, de ceea ce se va întâmpla", a precizat liderul sindical.

Acesta a adăugat că, din punct de vedere al sindicatului, veniturile angajaţilor, care lucrează în condiţii grele de muncă, sunt extrem de scăzute, fiind chiar şi de 1.500 - 1.600 de lei, ceea ce nu acoperă nici cheltuielile curente.

"E o societate foarte mare, care lucrează cu profit, nu lucrează în pierdere. La asemenea salarii riscăm să ne pierdem personalul tânăr. (...) Dintr-un astfel de salariu nu poţi să-şi întemeiezi o familie, să te gândeşti la un viitor, pentru că nu ai niciun viitor. Asta-i realitatea. (...) Am o listă cu 132 de angajaţi, cu nume, prenume, număr de marcă şi care au semnalat faptul că sunt hărţuiţi şi presaţi la locul de muncă", a mai precizat preşedintele sindicatului Metalurgistul.

Acesta a menţionat faptul că în urma insistenţelor sale va avea, miercuri, o întâlnire personală cu managerul general al Tenaris Silcotub, Mihaela Popescu, pentru a încerca să găsim o soluţie convenabilă pentru toate părţile.

În cazul în care nu se va ajunge la o înţelegere, sindicaliştii vor continua cu alte forme protest.

Alexandru Rus a subliniat faptul că sindicaliştii din domeniul siderurgiei, în general, sunt nemulţumiţi şi de legislaţia muncii, motiv pentru care are programată pentru joi, la Bucureşti, o întâlnire reprezentanţi ai Ministerul Muncii, pentru a discuta problemele legate de unele prevederi ale Legii Dialogului Social şi a cere modificarea de urgenţă a acestei legi. AGERPRES/(A - autor: Sebastian Olaru, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Zvon...

5 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată