Sălaj: Primele trei persoane în carantină, la Zalău

Sălaj: Primele trei persoane în carantină, la Zalău

Primele persoane plasate în carantină, la nivelul judeţului Sălaj, în contextul epidemiei de coronavirus, sunt trei cetăţeni din Zalău, veniţi luni în ţară din Bergamo, cu un autoturism personal.

Potrivit precizărilor făcute marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de prefectul Virgil Ţurcaş, cei trei au intrat în ţară luni, prin vama Urziceni, ei fiind preluaţi de o escortă a Poliţiei până la centrul de carantină din Zalău.

Virgil Ţurcaş a adăugat, la rândul său, că o patra persoană venită din Italia, ce a intrat în ţară tot pe la Urziceni, ar putea fi plasată şi ea în carantină, marţi.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, a subliniat faptul că cei trei aflaţi în carantină nu au simptome caracteristice infectării cu coronavirus, dar că ei vor fi testaţi pentru acest virus.

"Numărul persoanelor autoizolate la domiciliu este într-o permanentă schimbare. Ultima raportare a fost de 247 de persoane. (...) Noutatea este că de ieri avem trei persoane în carantină, în locaţia pregătită. Aceste persoane sunt asimptomatice. La ora 10.00, o echipă de la DSP a plecat şi a recoltat probe, care se vor transmite cu celeritate la Institutul de Boli Infecţioase de la Cluj", a precizat Ligia Marincaş.

Pe de altă parte, directorul DSP a precizat faptul că instituţia pe care o conduce primeşte zilnic şi apeluri false legate de coronavirus, dar şi zeci de apeluri de la cetăţeni dezinformaţi pe această temă.

În contextul în care pe reţelele de socializare au apărut nemulţumiri legate de existenţa unui centru de carantină în Zalău, Ligia Marincaş a subliniat faptul că populaţia trebuie să înţeleagă faptul că prin aceste spaţii de carantină se încearcă minimizarea riscului de răspândire a bolii.

Pe de altă parte, numărul celor aflaţi în autoizolare la domiciliu a început să scadă la nivelul judeţului, în ultimele zile peste 100 de persoane ieşind din izolare. AGERPRES/(A-autor: Sebastian Olaru, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu