Sălaj: Protestele au fost reluate la Zalău

Sălaj: Protestele au fost reluate la Zalău

Protestele împotriva recentelor modificări legislative privind abuzul în serviciu și grațierea promovate de Guvern s-au reluat joi, pentru a două zi consecutiv, la Zalău, circa 400 de persoane adunându-se, până la ora 19,00, pe platoul din centrul orașului.

Mobilizarea s-a făcut, ca și în ziua precedentă, prin intermediul unor evenimente create pe Facebook.

"Democrația este puterea poporului bine informat. Oamenii cu bun-simț nu mai tolerează hoția. Nu vom lăsa să ne râdă în nas infractorii. Nu vă vom lăsa să duceți până la capăt jaful secolului! Astăzi, cetățenii Zalăului ies în stradă, ca să apere democrația și să spună un NU categoric noilor ordonanțe cu dedicație pentru interlopii din politică. Hai la ora 18,00 pe platoul de marmură din centrul Zalăului. Nu există vreme rea, doar haine nepotrivite!", se arată pe pagina unuia din aceste evenimente.

Protestatarii au adus cu ei pancarde cu mesaje împotriva OUG de modificare a Codurilor penale, dar și împotriva PSD. Unul dintre cei prezenți poartă o cruce de lemn pe care scrie "ciuma roșie".

De asemenea, se scandează lozinci precum: "Hoții", "Și Zalăul cere/fără grațiere", "PSD ciuma roșie", "Rușine să vă fie" și "Abrogarea".

În jurul orei 19,30, protestatarii au plecat în marș prin oraș, la fel ca miercuri, când au făcut popasuri în fața primăriei și a sediului PSD.

AGERPRES (A — autor: Sebastian Olaru, editor: Dănuț Pușcașu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...