Salma Hayek: Harvey Weinstein este și monstrul meu

Salma Hayek: Harvey Weinstein este și monstrul meu

Actrița Salma Hayek a evocat într-un editorial publicat miercuri în cotidianul The New York Times relația sa cu Harvey Weinstein, care, potrivit dezvăluirilor artistei americano-mexicane, a hărțuit-o, a umilit-o și a amenințat-o cu moartea. Producătorul hollywoodian a încercat apoi, tot miercuri, să demonteze punct cu punct aceste acuzații, informează AFP.

"Harvey este și monstrul meu", este titlul editorialului publicat de Salma Hayek — soția magnatului francez Francois-Henri Pinault — în The New York Times, la peste două luni după articolul apărut în același prestigios cotidian american care a determinat căderea în dizgrație a celebrului producător de film.

Salma Hayek, în vârstă de 51 de ani, a afirmat că a fost hărțuită în numeroase ocazii de Harvey Weinstein, care i-ar fi cerut de mai multe ori să facă duș alături de el, să accepte un contact sexual cu el și să se dezbrace complet în fața lui, în prezența unei alte femei.

Vedeta de origine mexicană a descris în acest text — la fel cum au făcut-o multe alte femei în ultimele două luni — un Harvey Weinstein care combina blândețea cu agresivitatea, fiind un manipulator rafinat, dar căruia, potrivit spuselor sale, a refuzat întotdeauna să îi cedeze.

"Toate acuzațiile sexuale descrise de Salma nu sunt exacte și alte persoane, care au fost martori la acele evenimente, au o amintire diferită despre ceea ce s-a întâmplat", a reacționat miercuri un purtător de cuvânt al producătorului american într-un mesaj remis AFP.

Partea principală a textului scris de Salma Hayek se concentrează pe perioada în care au avut loc filmările la lungmetrajul "Frida", un proiect cinematografic foarte iubit de actriță, care este o mare admiratoare a pictoriței mexicane Frida Kahlo.

Studioul Miramax, înființat și condus de Harvey Weinstein și fratele lui, Bob, a decis să producă filmul (lansat în 2002). Salma Hayek, care a interpretat rolul principal, a fost coproducător al peliculei și deținătoare a drepturilor de autor asupra scenariului.

Conștient că ea nu va ceda niciodată în fața avansurilor sale, nici măcar pentru a face acel film, Harvey Weinstein i-ar fi spus că a ales o altă actriță pentru a interpreta rolul principal din filmul "Frida".

Salma Hayek mai spune că și-a contactat avocații pentru a demonstra în instanță reaua credință a producătorului și pentru a recupera controlul asupra acelei producții cinematografice. Nu a reușit, însă și-a păstrat în cele din urmă rolul principal.

"Deși Jennifer Lopez era interesată de rolul Fridei și era o vedetă mai mare în epocă, Harvey Weinstein a avut o altă părere decât ceilalți investitori și a susținut-o pe Salma pentru rolul principal", a declarat purtătorul de cuvânt al producătorului.

Odată începute filmările, Salma Hayek afirmă că Harvey Weinstein ar fi intervenit în mai multe rânduri pentru a critica direcția în care se îndrepta proiectul și chiar interpretarea ei.

"Mi-a spus că singurul lucru pe care îl dețineam era sex-appeal-ul meu și că acesta era absent din film", a explicat vedeta în același editorial, afirmând că magnatul hollywoodian i-ar fi cerut să renunțe la anumite aspecte ale personajului pe care îl interpreta, inclusiv la sprâncenele groase și la șchiopătatul ei.

"La fel ca în cazul celor mai multe dintre proiectele colaborative, au existat fricțiuni creative în timpul filmărilor de la 'Frida', însă acest lucru a permis direcționarea proiectului spre perfecțiune", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Harvey Weinstein.

Producătorul ar fi impus, de asemenea, o condiție sine qua non pentru finalizarea filmului. Salma Hayek trebuia să filmeze o scenă de sex cu o altă actriță, în timpul căreia cele două femei trebuiau să fie goale, a relatat vedeta de origine mexicană, care a fost nominalizată la Oscar pentru rolul interpretat în filmul "Frida".

Dându-și seama că proiectul nu va fi finalizat fără acel lucru, actrița spune că a acceptat condiția, dar a fost bolnavă fizic în timpul filmării scenei în cauză.

Harvey Weinstein "nu își amintește să fi pus presiune pe Salma" pentru ca ea să filmeze acea scenă "și nu se afla pe platou în momentul filmării", a declarat purtătorul de cuvânt al magnatului hollywoodian.

Peste 100 de femei l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire, agresiune sexuală și viol după dezvăluirile publicate în The New York Times la începutul lunii octombrie. Trei anchete au fost demarate de polițiile din Londra, New York și Los Angeles.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale