Salman Rushdie a fost scos de pe ventilator şi poate vorbi

Salman Rushdie a fost scos de pe ventilator şi poate vorbi

Salman Rushdie, în vârstă de 74 de ani, dă semne de revenire după atacul cumplit pe care l-a suferit în urmă cu câteva zile. Autorul a fost scos de pe ventilator şi poate din nou să vorbească, relatează BBC.

Michael Hill, preşedintele instituţiei Chautauqua, acolo unde a fost atacat Rushdie, a confirmat ştirea pe reţelele de socializare, unde a scris că "Salman Rushdie a ieşit de pe ventilator şi vorbeşte! Rugăciunile continuă din partea tuturor".

De asemenea, vestea că Rushdie este stabil şi poate vorbi a fost confirmată şi de agentul acestuia, care anterior spunea că autorul şi-ar putea pierde un ochi din cauza atacului care i-a mai produs o leziune la ficat şi o ruptură a nervilor la un braţ.

Autorul atacului, Hatar Matar, este acuzat că a urcat pe scenă şi la înjunghiat pe Rushdie de cel puţin 10 ori în faţă, gât şi abdomen. Bărbatul acuzat a pledat nevinovat, sâmbătă, pentru tentativă de omor.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Imagini din satelit cu bombardiere capabile să transporte arme nucleare, mutate de Rusia la granița cu Finlanda