Salvamontiști din Zărnești și Argeș caută în Masivul Piatra Craiului un turist ucrainean dispărut

Salvamontiști din Zărnești și Argeș caută în Masivul Piatra Craiului un turist ucrainean dispărut

Salvamontiști din Zărnești și Câmpulung - Argeș caută, vineri, un turist din Ucraina care a dispărut în urmă cu o zi în zona Șaua Grindului din Masivul Piatra Craiului.

"Bărbatul în vârstă de 30 de ani a dispărut joi dimineața când a ieșit din refugiul Șaua Grindului, unde a poposit peste noapte, împreună cu un grup format din cinci persoane, trei femei și doi bărbați, el fiind ghidul. Cel mai probabil a ieșit pentru necesități fiziologice, în jurul orei cinci, și nu s-a mai întors. Cred că a alunecat pe zăpada înghețată. Membrii grupului au observat că nu se mai întoarce și au sunat la Salvamont. Dacă a căzut în zona de sud-est a refugiului, este mai ușor accesibilă și acolo intervin salvamontiștii de la Argeș. Dacă a căzut pe partea de nord-est, atunci a căzut în prăpastie, în zona 'La lanțuri', foarte periculoasă și greu accesibilă. O echipă formată din trei salvamontiști din Zărnești continuă vineri căutările în zona 'La lanțuri', o zonă de abrupt foarte dificilă. Deocamdată nu am niciun semnal de la colegii mei", a declarat pentru AGERPRES Ioan Pivodă, șeful Salvamont Zărnești, subliniind că șansele ca turistul să fi supraviețuit sunt reduse, având în vedere temperaturile scăzute.

El a precizat că jandarmii montani au solicitat un elicopter ca să survoleze zona de creastă a Masivului Piatra Craiului, dar condițiile atmosferice nu permit acest lucru.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale