Salvatorii români aflați în Turcia încearcă scoaterea de sub dărâmături a unui băiat de 16 ani

Salvatorii români aflați în Turcia încearcă scoaterea de sub dărâmături a unui băiat de 16 ani

Pe parcusul nopții, echipei RO-USAR i-a fost repartizată o nouă zonă de intervenție în partea de Nord-Vest a orașului Antakya. După ce au recuperat un adult, salvatorii români încearcă să scoată de sub dărâmături un copil.

Echipa de căutare-salvare RO-USAR, în Turcia. FOTO MAE

În urma acțiunilor de căutare desfășurate a fost identificată opersoană de sex masculin, de aproximativ 40 ani, cu un membru inferior prins sub o grindă de beton . Victima a fost recuperată în viață, în jurul orei 05.45 (ora locală). To aici au mai fost identificate, până în prezent, încă două persoane decedate.

La acest moment, salvatorii români execută o altă misiune, în aceeași zonă, pentru extragerea unui adolescent de aproximativ 16 ani, prins sub elemente de construcție prăbușite. Membrii echipajului execută manevre pentru realizarea unui culoar de pătrundere către victimă.

Din informațiile primite, în această locație ar fi cel puțin două persoane decedate.

Salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD (Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență) fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune a intervenției echipelor venite în sprijin.

Amintim că marți, salvatorii români au scos o familie din Turcia de sub darâmături . Din păcate, copilul era mort.

Clădirea în care se aflau s-a prăbuşit complet, iar din spusele localnicilor aceasta ar fi avut nouă etaje.

România va trimite ajutoare în Turcia, pentru a suplini efortul de căutare și salvare a victimelor curtremurului de luni. Potrivit unei decizii a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, o nouă echipă de slavatori va merge în Turcia, iar România va trimite și ajutoare sub formă de bunuri de primă necesitate. De asemenea, MApN a fost abilitat să desfășoare misiuni de transport și pentru alte state care acordă asistență Turciei.

Cetățenii români aflați în zona afectată de cutremur în Republica Turcia pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Totodată, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale