Samsung: Exploziile la dispozitivele Galaxy Note 7 au fost provocate de bateriile defecte

Samsung: Exploziile la dispozitivele Galaxy Note 7 au fost provocate de bateriile defecte

Samsung Electronics a anunțat luni că lansarea smartphone-ului premium Galaxy S ar putea fi întârziată deoarece grupul sud-coreean vrea să îmbunătățească siguranța produsului, în urma finalizării investigației privind defectele susceptibile să provoace o explozie la dispozitivele Galaxy Note 7, transmite Reuters.

După o investigație de câteva luni, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile a informat că bateriile cu defecte de fabricație de la doi furnizori au cauzat exploziile care au determinat Samsung să oprească producția și vânzarea dispozitivele Galaxy Note 7. De asemenea, Samsung a fost nevoit să retragă de pe piață aproximativ 2,5 milioane de unități Galaxy Note 7, ceea ce a anulat 5,3 miliarde de dolari din profitul operațional.

"Au fost stabilite procedurile necesare pentru a se evita repetarea exploziilor. Învățămintele acestui incident sunt reflectate semnificativ în cultura și procesul nostru de producție. Samsung Electronics va face eforturi deosebite pentru a recâștiga încrederea clienților", a declarat șeful diviziei de telefonie mobilă a Samsung, Koh Dong-jin.

Totuși, Koh a anunțat că Galaxy S8 nu va fi lansat la Mobile World Congress (MWC), cel mai mare eveniment din lume consacrat telefoniei mobile, care se desfășoară la Barcelona din 27 februarie. Aici era locul tradițional de lansare a modelelor premium Samsung.

Investigațiile derulate de experți interni și independenți au exclus probleme de hardware și software la dispozitivele Galaxy Note 7, problemele fiind cauzate de defectele de fabricație și design ale bateriilor, care au provocat scurt circuite, a anunțat luni Samsung.

Numele furnizorilor nu a fost făcute publice dar anterior s-a vehiculat numele unei companii afiliate, Samsung SDI Co Ltd și a a unui grup chinez, Amperex Technology Ltd.

SDI a anunțat că va investi 150 de miliarde de woni (128,56 de milioane de dolari) pentru a îmbunătăți siguranța produselor și se așteaptă să furnizeze în continuare baterii pentru telefoanele Samsung.

Luni, acțiunile Samsung Electronics au închis în creștere cu 2,3%, la Bursa de la Seul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 ULTIMA ORĂ Priviți, hărțile prezentate de Ministerul rus al Apărării arată retrageri rapide în estul și sudul Ucrainei

5 VIDEO Lupte crâncene în Herson / Soldații ucraineni încearcă să scape cu un Humvee după ce sunt surprinși de ruși