Samsung oprește vânzările și înlocuiește telefoanele Galaxy Note 7 vândute la nivel mondial

Samsung oprește vânzările și înlocuiește telefoanele Galaxy Note 7 vândute la nivel mondial

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a anunțat vineri, în mod oficial, că a decis să oprească vânzările de smartphones Galaxy Note 7 din cauza unor probleme la bateria telefonului și de asemenea va înlocui toate dispozitivele vândute deja pe zece piețe din întreaga lume, informează Reuters. 

Anunțul vine la doar două săptămâni de la lansarea Galaxy Note 7 pe piețele din SUA și Coreea de Sud, unde se comercializează la un preț de 988.900 woni (885 de dolari), precum și după apariția în presă a unor informații venite de la utilizatorii noului telefon Galaxy Note 7 care s-au plâns că bateria telefonului lor a luat foc în timpul încărcării.

Președintele diviziei de telefonie mobilă de la Samsung Electronics, Koh Dong-jin a precizat că dintr-un număr de un milion de telefoane Galaxy Note 7 au fost indentificate doar 24 de exemplare cu probleme la baterie. Koh nu a oferit informații cu privire la numărul de telefoane care vor trebui înlocuite, declarând că până la ora actuală Samsung a vândut un număr de 2,5 milioane telefoane Galaxy Note 7. Grupul sud-coreean are de gând să înlocuiască atât telefoanele vândute consumatorilor cât și unitățile aflate în stocurile comercianților cât și cele în tranzit.

"Nu pot comenta cu privire la cât de mari vor fi costurile, dar mă întristează că va fi vorba de un număr atât de mare", a spus Koh.

Amploarea retragerii de pe piață este fără precedent pentru Samsung. Chiar dacă în industria smartphone-urilor retragerile sunt ceva normal, afectând inclusiv rivalul Apple Inc, problema care afectează Galaxy Note 7 este o lovitură serioasă pentru reputația Samsung, susțin analiștii. Aceștia sunt de părere că grupul sud-coreean trebuie să acționeze rapid pentru a reduce pagubele, după ce mai multe produse de succes a reușit să pună capăt tendinței de scădere a cotei sale de piață.

Samsung miza pe Galaxy Note 7 pentru a menține dinamica vânzărilor și a veniturilor în a doua jumătate a acestui an, în condițiile intensificării concurenței odată ce rivalul american Apple va prezenta săptămâna viitoare nou model de iPhone.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...