Sănătatea opozantului rus Alexei Navalnîi, amenințată de înrăutățirea condițiilor din închisoare

Sănătatea opozantului rus Alexei Navalnîi, amenințată de înrăutățirea condițiilor din închisoare

Leonid Volkov, șeful de cabinet al lui Alexei Navalnîi, a declarat că sănătatea opozantului rus este amenințată de înrăutățirea condițiilor din închisoare.

Condițiile din închisoare ale lui Navalnîi s-au înrăutățit / Foto Arhivă

Navalnîi a scris săptămâna trecută pe Twitter, prin intermediul avocaților săi, că a fost trimis pentru a treia oară într-o celulă de pedeapsă în luna august, ca răzbunare pentru activitatea sa politică, scrie Reuters.

Șeful său de cabinet, Leonid Volkov, a declarat într-un interviu pentru Reuters că celula opozantului rus, are o lățime de doi pe trei metri, o masă, un scaun și un pat care este pliat de la 6 la 22 seara. Acestea marchează o înrăutățire semnificativă a condițiilor lui Navalnîi.

„Dintr-o dată, în urmă cu trei săptămâni, au început să îi înrăutățească dramatic condițiile, ceea ce reprezintă de fapt o amenințare enormă pentru sănătatea sa, deoarece nicio persoană normală nu ar putea petrece mult timp în acea celulă `specială`", a declarat el la Vilnius, Lituania, unde se află cea mai mare parte a organizației lui Navalnîi de când operațiunile sale au fost interzise în Rusia.

„Iar pentru Alexei, care tocmai supraviețuise otrăvirii, este deosebit de periculos", a declarat Volkov, care păstrează legătura cu opozantul prin intermediul avocaților, adăugând că Navalnîi este încă „foarte în formă din punct de vedere mental și fizic".

Leonid Volkov a declarat că echipa lui Navalnîi nu știe ce plănuiește Vladimir Putin, dar punctează că „situația este mai periculoasă” în contextul în care „Putin pierde (războiul) și devine din ce în ce mai puțin previzibil”.

Acesta a mai a spus că după ce Putin va ieși din scenă, Navalnîi va fi eliberat. În prezent nu există alte certitudini, deoarece influența Occidentului asupra Moscovei, care a ajutat la îmbunătățirea condițiilor sale de detenție înainte, s-a încheiat când Rusia a invadat Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...