Sanda Ladoși despre percheziții: A sunat soneria și am răspuns la ușă: 'Cine e?', 'Poliția!'; m-am speriat

Sanda Ladoși despre percheziții: A sunat soneria și am răspuns la ușă: 'Cine e?', 'Poliția!'; m-am speriat

Cântăreața Sanda Ladoși a declarat marți că are calitatea de suspect în dosarul deschis de procurorii DIICOT în care este implicat și soțul ei, susținând că este nevinovată.

Sanda Ladoși și soțul ei, Ștefan Tache, au fost ridicați marți dimineața de procurorii DIICOT și duși la audieri, într-un dosar de înșelăciune și spălare de bani, cu un prejudiciu de aproximativ un milion de euro.

Marți după-amiaza, Sanda Ladoși a ieșit din sediul DIICOT și a stat de vorbă cu jurnaliștii.

"Sunt nevinovată. Eu am stat 10 ani la domiciliu cu copiii și nu am întocmit niciun fel de acte. Nu există niciun fel de document scris că eu aș fi făcut ceva", a spus Ladoși, susținând că este convinsă și de nevinovăția soțului ei.

Întrebată dacă s-a gândit să demisioneze din funcția de director adjunct interimar al Circului Globus, Ladoși a spus: "Pentru ce? Atâta vreme cât nu sunt un om acuzat de ceva, doar că sunt suspect asta nu înseamnă nimic".

De asemenea, Ladoși a fost întrebată cum a fost la perchezițiile efectuate de anchetatori la domiciliul ei.

"Interesant, dar e un deja-vu, în sensul că am mai pățit-o o dată. A sunat soneria și am răspuns la ușă: 'cine e?, cine?'. 'Poliția!'. M-am speriat că e trezirea aia din somn. Și pentru copii mi-am făcut probleme. Dar, fiind faptul că nu este prima dată... Prima dată e un șoc", a răspuns Ladoși.

Potrivit DIICOT, omul de afaceri Ștefan Tache este acuzat că, în perioada 2008 — 2014, împreună cu Ilie Cristian, a inițiat și constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în dauna unor instituții de credit și spălare de bani prin disimularea originii ilicite a unor sume de bani.

Astfel, în perioada 2008 — 2014, în calitate de asociat/ administrator sau împuternicit în cadrul firmelor SC Exclusive Finance SRL, SC Resoc Construct SRL, SC Emanuela Trading Company SRL, SC Metal Group SRL, SC MGS Niat Impex SRL (fostă Niat Impex SRL), Ștefan Tache ar fi indus în eroare Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii SA IFN cu ocazia încheierii și executării a două contracte de credit (acorduri cadru de finanțare) și șase acte adiționale, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase (finanțarea activității de leasing financiar) și prin folosirea de mijloace frauduloase, producându-se o pagubă de 4.344.939 lei.

De asemenea, Tache este acuzat de spălare de bani în formă continuată, constând în aceea că, în perioada aprilie — iunie 2008, în calitate de asociat/ administrator sau împuternicit al celor cinci firme a primit sume de bani în contul acestora și le-a transferat mai departe în conturile altor societăți controlate de grupare, cunoscând că provin din săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, în scopul ascunderii și disimulării originii lor ilicite.

În același dosar, Sanda Ladoși este acuzată de constituire a unui grup infracțional organizat (în varianta aderării și sprijinirii), constând în aceea că a aderat la grupul constituit de Ștefan Tache și Ilie Cristian, asumându-și rolul de administrator/ asociat în cadrul SC Resoc Construct SRL, firmă utilizată în activitatea infracțională.

Ea mai este acuzată de spălare de bani în formă continuată, deoarece a primit în luna aprilie 2008, în calitate de asociat/ administrator sau împuternicit în cadrul SC Resoc Construct SRL sume de bani cunoscând că acestea provin din săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, în scopul ascunderii și disimulării originii ilicite a acestora, după cum urmează: din contul SC MGS Niat Impex în contul SC Resoc Construct SRL — 113.500 lei și 21.000 lei; din contul SC SRS Investment Group în contul SC Resoc Construct SRL — 232.050 lei.

Procurorii DIICOT au anunțat marți, printr-un comunicat de presă, că, împreună cu ofițeri de poliție judiciară, au efectuat 10 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov în cadrul unei acțiuni de destructurare a unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și spălare de bani în formă continuată. În cauză se efectuează cercetări față de 17 persoane.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

2 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

3 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

4 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

5 Încep surprizele? / SUA și Ucraina vor semna joi un acord de securitate