Sandalele lui Stebe Jobs, vândute la preț exorbitant. Erau tocite de la atâta purtat

Sandalele lui Stebe Jobs, vândute la preț exorbitant. Erau tocite de la atâta purtat

O pereche de sandale purtate de fondatorul Apple s-au vândut la licitație cu o sumă uriașă. Sandalele din plută, vizibil deformate, au fost adjudecate pentru 220.000 de dolari.

FOTO Profimedia

Vechii papuci ai lui Steve Jobs, fondatorul Apple, s-au vândut la un preț record la licitație, amprentele picioarelor sale fiind foarte vizibile pe vechea pereche de Birkenstock, relatează ziare.com.

Papucii, care erau fabricați din piele întoarsă, au fost purtați de Steve Jobs între anii 1970 și 1980. Recent s-au vândut la licitație cu 220.000 de dolari, cel mai mare preț plătit vreodată pentru o pereche de sandale, potrivit unei case de licitații, citată de The Guardian .

Pluta și iuta, din care sunt făcute sandalele, păstrează amprenta picioarelor lui Steve Jobs, care a fost modelată după ani de utilizare”, se arată în descrierea de pe site-ul de licitație.

Costă ridicol de puțin în magazin

Steve Jobs a purtat sandalele respective în timp ce se plimba pe podelele casei din California unde el și Steve Wozniak au fondat Apple în 1976. Papucii, care costă astăzi în magazin ridicol de puțin, 125 de dolari, ar fi urmat să se vândă la licitație cu 60.000 de dolari. Totuși, au fost însoțite de un NFT, astfel că prețul final a ajuns la 218.750 de dolari.

Steve Jobs a purtat aceste sandale în multe momente esențiale din istoria Apple”, mai prevede descrierea.

Sandalele au fost o parte fundamentală a garderobei lui Jobs. Potrivit Washington Post, o fostă iubită a spus într-un interviu, în 2018, că le purta chiar și iarna. „Sandalele erau uniforma lui”, a spus Chrisann Brennan.

Jobs a murit în 2011 din cauza complicațiilor cancerului pancreatic. A fost cofondatorulși CEO-ul (directorul general) al firmei Apple Computer, precum și CEO al firmei Pixar, până la achiziția acestui studio de animație de către compania Disney. A fost cel mai mare acționar al companiei Disney și membru în consiliul de directori ai Disney. Steve Jobs este considerat ca fiind unul dintre cele mai influente personaje atât din industria calculatoarelor cât și în industria divertismentului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...