Sanitas Săpoca: Personalul medico-auxiliar este insuficient, a trebuit să moară oameni pentru a fi crezuţi

Sanitas Săpoca: Personalul medico-auxiliar este insuficient, a trebuit să moară oameni pentru a fi crezuţi

Sindicaliştii Sanitas de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca susţin că personalul medico-auxiliar din unitatea medicală este insuficient şi este "inadmisibil" ca, în weekend, o asistentă, un instructor şi o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice.

"Este inadmisibil ca în weekend o asistentă, un instructor şi o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice şi în cod penal. Nimeni nu s-a gândit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului l-a sesizat de fiecare dată în întâlnirile pe care le-am avut cu conducerea spitalului şi memoriile către minister. A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuţi", au scris, duminică, pe pagina de Facebook , reprezentanţii Sanitas Săpoca.

De asemenea, sindicaliştii precizează că sporul de periculozitate de 75% pe care l-au avut angajaţii s-a diminuat la 50%, pe motiv că "nu sunt bani".

"Conducerea sindicatului Sanitas Săpoca este alături de colegii care au fost de serviciu în noaptea în care şi au pierdut viaţa pacienţii din spitalul nostru, alături de familiile îndurerate! Lupta sindicala prioritară pentru noi a fost continuă pentru deblocarea posturilor, deoarece numărul personalului medico-auxiliar este insuficient. Discuţii intense cu conducerea spitalului, memorii către Ministerul Sănătăţii şi nimeni nu a luat nicio măsură", afirmă sindicaliştii de la Spitalul din Săpoca.

Un pacient alcoolic de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât , în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru pacienţi şi a rănit alţi nouă cu un stativ de perfuzie

Ministerul Sănătăţi a transmis duminică, într-un comunicat de presă, că în pavilionul în care s-a întâmplat tragedia se aflau un medic şi şapte asistenţi, trei infirmiere şi doi muncitori pentru supraveghere bolnavi psihic periculoşi. AGERPRES(AS - autor: Dorin Ivan, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

4 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”