Șapte alimente care te scapă de sforăit. Alimentația are un rol foarte important

Șapte alimente care te scapă de sforăit. Alimentația are un rol foarte important

Sforăitul este foarte frecvent și, chiar dacă nu este o boală în sine, poate fi foarte deranjant pentru ceilalți. Uneori, sforăitul se poate datora obezității, dietei, problemelor orale, lipsei de somn și apneei de somn.

Cel mai bun mod de a opri sforăitul este pur și simplu să adăugați unele alimente în dietă. Iată câteva alimente pe care ar trebui fie să le consumați, fie să le evitați pentru a trata sforăitul.

Turmeric

Acest condiment indian de culoare galben intens are proprietăți antiinflamatorii puternice, care pot ajuta la combaterea pasajelor nazale inflamate, la calmarea gâtului și la reducerea sforăitului. Amestecați două lingurițe de pulbere de turmeric într-un pahar de lapte cald. Beți cu 30 de minute înainte de a merge la culcare.

Lapte de soia

Laptele de soia este mai bun decât cel de vacă atunci când vine vorba de sforăit. Reacțiile alergice favorizează congestia, care poate duce la umflarea pasajelor nazale și, prin urmare, duce la producerea sforăitului la persoanele cu intoleranță la lactoză.

Mentă

Menta are o mulțime de proprietăți antispastice și antiinflamatorii care vor menține căile respiratorii deschise și vor reduce inflamația. Faceți gargară cu apă amestecată cu două sau trei picături de ulei esențial de mentă înainte de a merge la culcare.

Ceapă

Ceapa nu numai că este un foarte bun antioxidant, dar are și proprietăți decongestionante naturale, care pot curăța pasajele nazale. Adăugați doar niște ceapă fiartă la dietă și s-ar putea să observați că sforăitul se va atenua.

Ulei de măsline

Înlocuiți uleiurile saturate, cum ar fi untul, untura și margarina, cu uleiul de măsline, deoarece uleiurile saturate contribuie la refluxul acid, ceea ce poate duce mai departe la arsuri la stomac. Inflamația rezultată poate ajunge chiar și în partea superioară a esofagului și poate contribui la sforăit, notează Times of India .

Miere

Mierea are o mulțime de proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene care țin sforăitul la distanță. Puteți bea ceai sau apă fierbinte amestecată cu miere înainte de a merge la culcare. Aceasta va ajuta la relaxarea gâtului, va reduce congestia, va învinge sforăitul și inflamația.

Pește

Peștele este un substitut excelent pentru carnea roșie, despre care se știe că provoacă sforăit. Carnea roșie are proprietăți inflamatorii care pot irita gâtul și îl pot face să se inflameze, în timp ce, pe de altă parte, peștele conține acizi grași buni care pot reduce inflamația din organism.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...