Șapte morți în incidentul armat de la centrul de antrenament din Iordania (sursă americană)

Șapte morți în incidentul armat de la centrul de antrenament din Iordania (sursă americană)

Doi americani, un sud-african și trei iordanieni au fost uciși în incidentul armat produs luni la un centru de antrenament al poliției iordaniene de lângă Amman, iar atacatorul a fost ucis de forțele de securitate iordaniene, a declarat un oficial american, relatează Reuters.

Alte șase persoane au fost rănite în atac, a precizat oficialul sub rezerva anonimatului. Americanii lucrau pentru Biroul Internațional de Narcotice și Forțe de Ordine din cadrul Departamentului de Stat american și ofereau pregătire forțelor de securitate palestiniene, a mai spus oficialul.

Totodată, Ambasada SUA din Amman a afirmat că doi cetățeni americani au fost uciși și alți doi au fost răniți de un ofițer iordanian la centrul de antrenament finanțat de SUA, situat la periferia capitalei Amman. Potrivit sursei citate, pentru moment nu se cunosc motivele care l-au determinat pe ofițerul iordanian să comită această faptă.

Iordania este un aliat important al SUA și face parte din coaliția condusă de Washington care luptă împotriva organizației Statul Islamic (SI) din Siria și Irak, state învecinate Iordaniei. Țara găzduiește câteva sute de instructori americani care fac parte dintr-un program militar pentru consolidarea capacității de apărare a regatului, în țară fiind staționate și avioane de luptă F16 care folosesc aerodromuri iordaniene pentru a lovi poziții ale Statului Islamic din Siria.

Însă rolul Iordaniei în războiul împotriva Statului Islamic a provocat neliniști în rândul unor iordanieni, care sunt îngrijorați de instabilitatea la granițele lor și care se tem că un rol consolidat al țării lor în această campanie ar putea conduce la atacuri islamiste în țara lor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990