Şapte morţi într-o mină din regiunea ucraineană Doneţk, în urma unei explozii accidentale




Şapte morţi într-o mină din regiunea ucraineană Doneţk, în urma unei explozii accidentale

Şapte mineri au murit vineri dimineaţa, în urma unei explozii accidentale, într-o mină din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, potrivit unor surse concordante.

Explozia s-a produs către ora locală 6.20 (6.20, ora României), la o adâncime de aproximativ 1.300 de metri, a anunţat parchetul local într-un comunicat. În total, 52 de mineri se aflau în galerie, dintre care şapte au fost răniţi mortal. O a opta victimă a fost spitalizată.

Ministrul pentru Energie şi Cărbune Iuri Prodan a declarat, într-o sesiune în Parlament, că potrivit primelor elemente ale anchetei "drama a fost cauzată de nerespectarea regulilor de securitate".

Regiunea Doneţk este un centru important al producţiei miniere. Accidentele în minele din regiune sunt destul de frecvente.

Regiunea, situată în apropiere de frontiera rusă şi cu o importantă populaţie rusofonă, este afectată în prezent cu o criză politică şi tensiuni separatiste faţă de Guvernul proeuropean de la Kiev, după îndepărtarea fostului regim prorus, la sfârşitul lui februarie.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

5 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene