Şapte morţi, între care un bebeluş, şi 34 de răniţi în urma unor bombardamente ruseşti asupra Harkovului (guvernator)

Şapte morţi, între care un bebeluş, şi 34 de răniţi în urma unor bombardamente ruseşti asupra Harkovului (guvernator)

Cel puţin şapte persoane au fost ucise şi alte 34 rănite în urma unor bombardamente ruseşti asupra unei zone rezidenţiale din Harkov, un oraş mare din nord-estul Ucrainei, a anunţat vineri guvernatorul regional, citat de AFP.

"Ocupanţii au tras asupra unuia dintre cartierele rezidenţiale din Harkov. Din păcate, 34 de persoane au fost rănite, între care trei copii. Şapte persoane au fost ucise, între care un bebeluş de şapte luni", a declarat Oleg Sinegubov pe Telegram.

"A doua armată din lume (armata rusă) nu poate să se bată decât cu populaţia civilă, după cum se vede", a spus el ironic, lansând un apel la populaţie să nu iasă în stradă decât în cazurile de necesitate absolută.

Mai devreme vineri, şapte civili au fost ucişi, iar alţi 27 răniţi în urma tirurilor ruseşti asupra unor autobuze care transportau evacuaţi în regiunea Harkov, potrivit Parchetului ucrainean.

Peste 500 de civili au fost ucişi în această regiune de la frontiera cu Rusia de la începutul invaziei în Ucraina la 24 februarie, indicase Sinegubov joi.

Al doilea oraş ca importanţă din Ucraina, cu aproape 1,5 milioane de locuitori înainte de război, Harkov a fost ţinta unor lupte violente timp de mai multe zile la începutul ofensivei, dar rămâne în continuare sub controlul forţelor ucrainene. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?