Șapte sancțiuni la protestul AUR din București: amenzi de peste 30.000 de lei. Un bărbat, prins cu două arme albe

Șapte sancțiuni la protestul AUR din București: amenzi de peste 30.000 de lei. Un bărbat, prins cu două arme albe

Jandarmeria Capitalei a aplicat șapte sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 de lei, în urma protestului AUR care a avut loc duminică în Bucureşti. Un bărbat a fost prins cu un spray lacrimogen, iar altul cu două arme albe asupra sa.

Protest AUR în Piața Victoriei FOTO Inquam Photo Octav Ganea

Conform unui comunicat de presă, ca urmare a încălcării prevederilor legale în vigoare, jandarmii au întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, după depistarea unui bărbat, participant la adunarea publică din Piaţa Victoriei, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen.

De asemenea, poliţiştii Capitalei au depistat un bărbat care avea asupra sa două arme albe. Acesta a fost condus la sediul secţiei, unde i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii portul sau folosirea de obiecte periculoase. În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

Trei persoane, transportate la spital

În contextul protestului, care a avut loc în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov a dislocat 2 autospeciale de stins incendii şi 2 ambulanţe SMURD care au asigurat răspunsul la solicitările cetăţenilor.

Pe timpul acestor adunări publice nu au fost înregistrate evenimente deosebite - 5 persoane au necesitat asistenţă medicală din partea pompierilor paramedici, 3 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigaţii amănunţite. Afecţiunile au constat în probleme respiratorii, lipotimie şi leziuni uşoare, precizează sursa citată.

Centrul Capitalei a fost blocat

Centrul Capitalei a fost blocat duminică între intersecțiile Piața Universității și Piața Victoriei, după ce participanții la un protest organizat de AUR au plecat în marș spre Palatul Victoria.

Potrivit unor surse „Adevărul”, aproximativ 3.000 de protestatari s-au strâns în centrul Capitalei.

Alți aproximativ 300 de manifestanți cu drapele tricolore se aflau deja în fața sediului Guvernului, au mai susținut sursele citate.

Potrivit formațiunii, manifestaţia a fost autorizată de către autorităţile municipale din București, cu oră de începere la 14.00, în zona Universității. Participanții au pornit apoi într-un marș către Piața Victoriei, începând cu orele 15.00.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?