Şaptesprezece cetăţeni străini ascunşi într-o autoutilitară, depistaţi de poliţiştii de frontieră în P.T.F. Borş

Şaptesprezece cetăţeni străini ascunşi într-o autoutilitară, depistaţi de poliţiştii de frontieră în P.T.F. Borş

Şaptesprezece cetăţeni străini care încercau să iasă ilegal din România au fost descoperiţi, joi, la Punctul de Trecere al Frontierei Borş, ascunşi în interiorul unei autoutilitare condusă de un cetăţean leton, într-un loc special amenajat, informează IGPF.

Potrivit sursei citate, joi dimineaţă, la frontieră, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor, cetăţeanul leton A.E, în vârstă de 23 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Mercedes, înmatriculată în Marea Britanie.

În baza analizei de risc specifice şi cu sprijinul colegilor de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul compartimentului marfă al autovehiculului, şaptesprezece persoane, dintre care şaisprezece adulţi (13 bărbaţi şi 3 femei) şi o minoră.

Cei în cauză au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din paisprezece cetăţeni din Irak, doi din Siria şi unul din Iran, minora având 15 ani, iar adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că şoferul autoutilitarei urma să transporte cetăţenii străini în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun, precizează sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…