Şaptesprezece congresmeni democraţi, arestaţi la Washington, la o manifestaţie în apărarea dreptului la avort VIDEO

Şaptesprezece congresmeni democraţi, arestaţi la Washington, la o manifestaţie în apărarea dreptului la avort VIDEO

”Am arestat, în total, 35 de persoane”, inclusiv ”17 membri ai Congresului”, deoarece, după trei somaţii, ”unii manifestanţi (au refuzat) să plece de pe strada” situată între Capitoliu şi Curtea Supremă, a anunţat marţi într-o postare pe Twitter, Poliţia Capitoliului.

Aleasa democrată Ilhan Omar a scrs pe această reţea de socializare că a fost arestat în cursul unei ”acţiuni de nesupunere civilă”.

”Voi face tot ceea ce voi putea pentru a trage un semnal de alarmă cu privirire la luarea cu asalt a drepturilor noastre la reproducere”, a subliniat această membră a aripii de stânga a Partidului Democrat, la fel ca Alexandria Ocasio-Cortez.

O înregistrare video publicată pe contul de Twitter al lui Alexandria Ocasio-Cortez o surprinde escortată de către un poliţist de pe strada din faţa sediului Curţii Supreme.

Curtea Supremă a desfiinţat la sfârşitul lui iunie dreptul constituţional la întreruperea voită a sarcinii şi a dat fiecărui stat dreptul de a-l interzice, provocând un adevărat tsunamii politic.

Democraţii şi preşedintele Joe Biden încearcă să-şi mobilizeze electoratul în jurul acestei teme, în vederea alegerilor de la jumătate de mandat, prevăzute în noiembrie.

Potirvit site-ului american Axios, cei 17 parlamentari arestaţi - membri ai Camerei Reprezentanţilor - sunt toţi democraţi şi mai ales femei.

Pe această stradă, în centrul capitalei federale, situată între sediile Capitoliului şi Curţii Supreme, s-au adunat miide persoane cu ore înainte şi timp de zile după hotărârea istorică a Curţii Supreme, la 24 iunie, în semn de protest faţă de o ”întoarcere în trecut” istorică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...