Sara Netanyahu, soția premierului israelian, ar putea fi inculpată

Sara Netanyahu, soția premierului israelian, ar putea fi inculpată

Justiția israeliană a informat-o vineri pe soția premierului Benjamin Netanyahu că are în vedere inculparea sa în cazul unor presupuse cheltuieli abuzive în detrimentul contribuabilului, a anunțat vineri Ministerul Justiției într-un comunicat, citat de AFP.

Potrivit Reuters, care citează același comunicat, Sara Netanyahu, soția premierului israelian, este suspectată că ar fi folosit fonduri publice în scopuri personale, cum ar fi mese și servicii de catering în valoare de aproximativ 100.000 de dolari.

Procurorul general ia în considerare urmărirea penală a Sarei Netanyahu pentru infracțiuni precum cumpărare frauduloasă de obiecte, fraudă și abuz de încredere.

Într-o postare pe pagina de Facebook a premierului, apărută joi seara, ca reacție la informațiile mass-media cu privire la viitorul anunț al procurorului general Avichai Mandelblit, se afirmă că acuzațiile împotriva Sarei Netanyahu sunt "absurde și se vor dovedi nefondate".

Procurorul general israelian i-a lăsat Sarei Netanyahu și avocaților săi posibilitatea de a contesta inculparea sa în cursul unei audieri în care părțile să-și prezinte argumentele, a precizat ministerul într-un comunicat.

Soția premierului este suspectată că a comandat sute de prânzuri și feluri de mâncare rafinate pentru 359.000 de shekeli (circa 102.000 de dolari sau 85.000 de euro) și le-a pus pe cheltuiala biroului premierului, în timp ce toate acestea erau destinate consumului personal, conform comunicatului ministerului.

Netanyahu personal nu este vizat de acest caz. Dar o posibilă inculpare a soției sale ar adăuga noi probleme celor cu care deja se confruntă, în condițiile în care două anchete distincte îl vizează în mod direct.

Netanyahu, în vârstă de 67 de ani, șef al guvernului din 2009, după un prim mandat între 1996 și 1999, a fost suspectat de mai multe ori în trecut, dar fără vreo finalitate a acestor acțiuni.

Fără niciun rival aparent pe scena politică, el se află la putere de mai bine de 11 ani și ar putea bate recordul de longevitate politică a lui David Ben Gourion, fondatorul statului Israel, dacă actualul său mandat va expira la termen, în noiembrie 2019.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente

4 VIDEO Priviți, exod în masă la Paris! Parizienii părăsesc orașul înainte ca acesta să fie închis

5 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…