Sara Netanyahu, soţia premierului israelian, inculpată joi pentru 'fraudă' şi 'abuz de încredere'

Sara Netanyahu, soţia premierului israelian, inculpată joi pentru 'fraudă' şi 'abuz de încredere'

Sara Netanyahu, soţia premierului israelian Benjamin Netanyahu, a fost inculpată joi pentru "fraudă" şi "abuz de încredere", a anunţat Ministerul de Justiţie al Israelului într-un comunicat, informează AFP şi dpa.

Anchetată de peste un an de poliţie, soţia lui Benjamin Netanyahu este suspectată că a trecut în contul cheltuielilor bugetare sute de mese fine comandate între 2009 şi 2013 şi reprezentând "peste 350.000 de şekeli" (83.000 de euro), potrivit Ministerului Justiţiei. Ea este suspectată că a minţit, cu ajutorul unui colaborator apropiat, cu privire la faptul că nu există bucătar la reşedinţa premierului.

Sara Netanyahu dezminte aceste acuzaţii.

La rândul său, premierul Benjamin Netanyahu este vizat în mod direct de două anchete pentru corupţie. El este suspectat că a primit un milion de şekeli (240.000 de euro) în cadouri de lux din partea unor oameni bogaţi, în schimbul unor favoruri. Într-un alt dosar, anchetatorii încearcă să afle dacă el a încercat să încheie un acord secret cu un cotidian popular pentru o mediatizare favorabilă lui.

El a fost interogat de mai multe ori de către poliţişti. Benjamin Netanyahu a dezminţit acuzaţiile, refuzând să demisioneze şi invocând o "vânătoare de vrăjitoare".

Netanyahu şi familia sa au fost de mai multe ori confruntaţi cu anchete judiciare. În anul 2000, Benjamin Netanyahu şi soţia lui, Sara, au făcut obiectul unei anchete într-o afacere de corupţie, în timp ce el se afla la putere, în 1996-1999. În final justiţia a refuzat să-i inculpe, din lipsă de probe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale