Sărmaş (ADR): Ghişeul.ro reprezintă un indicator puternic al digitalizării în România; platforma, accesată de 1.000 de utilizatori/zi

Sărmaş (ADR): Ghişeul.ro reprezintă un indicator puternic al digitalizării în România; platforma, accesată de 1.000 de utilizatori/zi

Platforma Ghişeul.ro reprezintă un indicator puternic pentru tot ce se întâmplă în ultima perioadă în România pe zona de digitalizare, a declarat, joi, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), Sabin Sărmaş, la prima ediţie a evenimentului Ziua Naţională a Comerţului Electronic.

"O unitate puternică de măsură pentru tot ce se întâmplă în ultima perioadă este, pentru noi, Ghişeul.ro. E un indicator puternic această platformă şi creşterea pe care am avut-o în ultimul an ne arată că am avut de-a face cu o evoluţie fără precedent. Am avut o rată de creştere cu o medie de 1.000 de utilizatori pe zi, ceea ce este extraordinar pentru orice platformă online. De asemenea, am avut o creştere de la 500.000 de utilizatori, la începutul anului, la 720.000, în acest moment, şi 60 de milioane de euro colectate până la jumătatea a anului precedent. Plăţile electronice sunt în puternică corelaţie cu comerţul electronic, deşi ştim faptul că multe dintre comenzile făcute online se sfârşesc cu plata cash. Trecând de acest aspect, faptul că plăţile electronice iau avânt astăzi în România ne arată o creştere nemaivăzută în acest domeniu, în România", a afirmat Sărmaş.

Oficialul ADR a subliniat că instituţia pe care o conduce a postat în dezbatere publică un ghid de finanţare pentru un proiect în valoare de 100 de milioane de euro pentru transformarea digitală a IMM-urilor din România.

"Sigur că tot cadrul de reglementare poate fi îmbunătăţit. Noi, în 2019, am depus un 'action plan' la nivel legislativ pentru îmbunătăţirea cadrului de desfăşurare a activităţilor online şi un document de politică publică în aceeaşi măsură. Unele măsuri am încercat să le implementăm, altele poate trebuie readresate puţin şi implementate împreună cu dvs. (Asociaţia Română a Magazinelor Online - n. r.). Dincolo de asta, cred că totuşi comerţul electronic este în strânsă legătură cu transformarea digitală a companiilor din România şi cumva a întregii societăţi româneşti. Chiar în aceste zile avem în consultare publică un Ghid de finanţare, un proiect în valoare de 100 de milioane de euro care vizează transformarea digitală a companiilor din România. Sunt convins că o parte semnificativă din banii pe care îi vor accesa IMM-urile din România, sperăm să fie undeva la 1.500, vor fi adresaţi către soluţii care vor aduce o creştere în zona e-commerce", a explicat şeful ADR.

Reprezentanţi ai autorităţilor şi mediului de afaceri dezbat pe tema viitorului comerţului electronic din România în cadrul primei ediţii a Zilei Naţionale a Comerţului Electronic , organizată joi de Asociaţia Română a Magazinelor Online (ARMO).

Potrivit organizatorilor, evenimentul cuprinde trei paneluri: "Potenţialul şi provocările comerţului electronic în România - cadrul de reglementare naţional şi european", "Plăţile digitale, temelia unei economii sănătoase" şi prezentarea rezultatelor studiului sociologic şi cercetării realizate de Institute for Global Digital Policies (IGDP) şi Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) despre comerţul electronic din România din perspectiva politicilor publice şi percepţia românilor cu privire la digitalizare.

Totodată, la finalul evenimentului, ARMO va premia Ambasadorii Digitalizării, persoane aflate în funcţii publice care, prin acţiunile pe care le-au întreprins anul acesta, au contribuit la dezvoltarea economiei digitale în România.

Parlamentul României a adoptat, în acest an, Legea nr. 144/2020 prin care data de 15 octombrie a fost instituită drept Ziua Naţională a Comerţului Electronic . AGERPRES/(A - autor: Daniel Badea, editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria