Şase canale de televiziune interzise temporar în Moldova pentru furnizarea de informaţii incorecte despre războiul din Ucraina

Şase canale de televiziune interzise temporar în Moldova pentru furnizarea de informaţii incorecte despre războiul din Ucraina

Republica Moldova va interzice temporar șase canale de televiziune pe motivul că acestea ar fi difuzat informații incorecte despre țară și războiul din Ucraina.

Şase canale de televiziune interzise temporar în Moldova

Canalele, dintre care unele difuzate în limba română şi altele în limba rusă, au legături strânse cu politicianul şi omul de afaceri Ilan Şor, care a fugit din ţară în 2019 după alegerea preşedintei pro-occidentale Maia Sandu. Aflat în exil în Israel, Ilan Şor a susţinut protestele de la Chişinău care cereau demisia guvernului.

Interdicţia va începe pe 19 decembrie şi va fi menţinută pe durata stării de urgenţă pe care autorităţile din Republica Moldova au declarat-o după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Canalele îşi vor pierde licenţele "pentru diseminarea de informaţii incorecte în acoperirea evenimentelor din Moldova şi războiul din Ucraina", informează într-un comunicat comisia specială care supraveghează starea de urgenţă, fără a furnizate alte detalii.

Printre cele şase canale se numără unele dintre cele mai populare din Republica Moldova. Şor deţine trei dintre ele. Alte două aparţin apropiaţilor săi, în timp ce al şaselea îl simpatizează pe politicianul exilat.

„Decizia are la bază constatările Consiliului Audiovizualului în privința acestor posturi, care arată lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor din țară și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, și vine să protejeze spațiul informațional național și să prevină dezinformarea”, a transmis Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova a transmis și că păstrarea stabilității și a păcii în țară este o prioritate, mai ales în actualul context cu care se confruntă Moldova, aflată chiar la granița cu Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...