Șase mari beneficii pentru sănătate ale usturoiului. Specialiștii îl consideră un „superaliment”

Șase mari beneficii pentru sănătate ale usturoiului. Specialiștii îl consideră un „superaliment”

Știm cu toții că usturoiul aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Se spune că este anticancerigen și că are efect benefic la persoanele hipertensive. Dar usturoiul nu aduce doar savoare mâncării și acestea nu sunt singurele lui beneficii. Specialiștii l-au denumit „superaliment”.

Usturoi FOTO Shutterstock

Dincolo de aceste beneficii care sunt foarte cunoscute, usturoiul mai aduce avantaje pentru sănătate în ce privește densitatea osoasă, calmarea inflamațiilor și infecțiilor, sănătatea pielii, prevenirea cancerului și alte domenii.

Usturoiul are capacitate de a vindeca, în ciuda faptului că face respirația urât mirositoare. Datorită beneficiilor nutriționale ale usturoiului și a substanțelor chimice pe care le conține, usturoiul și extractele de usturoi pot oferi o gamă largă de posibile avantaje pentru sănătate.

Beneficii pentru sănătate ale usturoiului

  • 1. Ajută la îmbunătățirea memoriei

Unele componente ale usturoiului și ale extractelor de usturoi pot fi neuroactive, ceea ce înseamnă că pot stimula țesutul neuronal. Capacitățile de învățare și memoria sunt influențate pozitiv de componentele usturoiului, care îmbunătățesc, de asemenea, sănătatea creierului.

  • 2. Avantajos pentru sănătatea intestinală și nutriție

Ca prebiotic, usturoiul poate încuraja creșterea bacteriilor benefice din tractul digestiv. Suplimentele alimentare cu usturoi pot ajuta la menținerea unui intestin sănătos și la îmbunătățirea sănătății generale. Chiar și sănătatea sau funcționarea altor sisteme fiziologice poate fi susținută de o bună sănătate intestinală.

  • 3. Consumul de usturoi ajută sistemul imunitar

Datorită caracteristicilor sale antivirale, usturoiul poate fi util în tratarea unor boli precum răceala comună. Extractul de usturoi s-a dovedit în studii a fi eficient împotriva rotavirusului, HIV, herpes simplex, rinovirusului și gripei A și B.

  • 4. Este un antioxidant eficient

Antioxidanții, care sunt substanțe chimice care ajută la protejarea celulelor noastre împotriva daunelor oxidative provocate de radicalii liberi, pe care le conține usturoiul. Bolile de inimă, cancerul, artrita și accidentul vascular cerebral au fost toate legate de daunele oxidative, care, de asemenea, accelerează îmbătrânirea.

  • 5. Usturoiul scade riscul de boli de inimă

Există diverse moduri în care consumul de usturoi poate reduce riscul de a dezvolta boli de inimă sau accidentul vascular cerebral. De fapt, suplimentele de usturoi scad semnificativ tensiunea arterială la cei cu tensiune arterială ridicată.

  • 6. Scade nivelul de glucoză din sânge

Fiind antidiabetic, usturoiul poate ajuta o persoană cu diabet să își gestioneze nivelul de zahăr din sânge (glucoză). Acest lucru se datorează impactului său asupra insulinei, un hormon pancreatic care facilitează utilizarea glucozei pentru energie de către organism, potrivit Pinkvilla.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...