Şase migranţi au fost găsiţi morţi din cauza frigului la frontiera dintre Grecia şi Turcia

Şase migranţi au fost găsiţi morţi din cauza frigului la frontiera dintre Grecia şi Turcia

Şase migranţi au fost găsiţi morţi din cauza frigului în ultimele zile în regiunea Evros, la frontiera Greciei cu Turcia, a anunţat marţi Pavlos Pavlidis, medicul legist al spitalului din Alexandroupolis însărcinat cu autopsii, relatează AFP.

Cei şase migranţi, două femei africane şi patru bărbaţi ale căror vârste au fost estimate a fi cuprinse între 18 şi 30 de ani, au murit de hipotermie între joi şi duminică, a precizat pentru presă medicul legist.

Niciun document de identitate nu a fost găsit asupra acestor migranţi, ceea ce complică procesul de identificare a lor.

Regiunea de frontieră Evros care separă Grecia de Turcia este locul de trecere privilegiat de 'călăuze' de la semnarea acordului UE-Turcia în 2016 şi de la consolidarea patrulelor navale în Marea Egee.

În ciuda unui zid de 12 kilometri de-a lungul frontierei greco-turce, traficanţii au găsit puncte de trecere pentru migranţi, situate la sud de gardul de sârmă ghimpată.

Guvernul grec a anunţat în noiembrie angajarea a 400 de poliţişti de frontieră în regiunea Evros şi consolidarea măsurilor de supraveghere la graniţă cu radare infraroşii.

Traversarea râului este foarte periculoasă. Numeroşi migranţi au murit înecaţi în ultimii ani.

Reţelele de traficanţi înghesuie de asemenea de multe ori zeci de migranţi în autovehicule, conduse cu mare viteză pentru a scăpa de controalele poliţieneşti, ceea ce duce la accidente frecvente.

La începutul lunii noiembrie, 41 de migranţi au fost găsiţi în viaţă, ascunşi într-un camion frigorific interceptat pe o şosea din nordul Greciei.

Pentru prima dată după 2016, Grecia a redevenit în acest an principala poartă de intrare în Europa pentru solicitanţii de azil.

Fluxul migratoriu spre insulele din Marea Egee din apropierea Turciei rămâne cel mai mare, cu peste 55.000 de sosiri în 2019, conform Agenţiei ONU pentru refugiaţi. Însă sosirile pe la frontiera terestră cu Turcia sunt în creştere din 2018. În 2019, peste 14.000 de persoane au ales această rută periculoasă, conform UNHCR.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 VIDEO Scene de comedie de la instruirea noilor recruți ruși!