Șase morți în urma prăbușirii unui avion privat lângă Los Angeles | VIDEO

Șase morți în urma prăbușirii unui avion privat lângă Los Angeles | VIDEO

Toate cele șase persoane aflate la bordul unui avion de mici dimensiuni au murit când aeronava s-a prăbușit și a ars pe un câmp din apropierea unui aeroport de lângă Los Angeles, sâmbătă, au anunțat autoritățile locale și federale, relatează Reuters.

Aeronava, un avion de afaceri Cessna C550, călătorea dinspre Las Vegas și s-a prăbușit în apropierea aeroportului French Valley, la aproximativ 137 km la sud de Los Angeles, în jurul orei 4:15 dimineața, a precizat Administrația Federală a Aviației într-un comunicat.

Pasagerii și pilotul care au murit erau toți adulți, a declarat Elliott Simpson, un investigator de aviație pentru National Transportation Safety Board, în cadrul unei conferințe de presă.

Avionul privat s-a prăbușit la 150 de metri de pista micului aeroport, după ce a încercat o aterizare, în timp ce un fenomen meteorologic de tip strat marin s-a instalat în zonă, a precizat Simpson.

Condițiile păreau să fi respectat standardele minime pentru o aterizare pe aeroport, a spus el.

În urmă cu câteva zile, pe 4 iulie, un avion de mici dimensiuni cu patru pasageri s-a prăbușit în apropierea aceluiași aeroport, ucigând pilotul și rănind trei tineri, au declarat autoritățile.

În cazul incidentului de sâmbătă, focul a cuprins toată aeronava, cu excepția cozii, după ce s-a prăbușit, a declarat Simpson.

Datele radar de pe site-ul de urmărire a zborurilor FlightAware arată că doar un singur avion de afaceri călătorea din Las Vegas spre French Valley în acel moment. Avionul respectiv a făcut un singur tur în apropierea câmpului înainte de a coborî.

Biroul șerifului din comitatul Riverside, unde se află aeroportul French Valley, a declarat că oficialii care au răspuns la accident au localizat o aeronavă complet cuprinsă de flăcări pe un câmp și că șase pasageri au fost declarați decedați la fața locului.

Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor va continua să investigheze accidentul, urmând să obțină mai multe rezultate în următoarele două săptămâni, a declarat Simpson. El nu a dezvăluit numele celor decedați.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?