Satu Mare: Anchetă a Protecției Copilului în cazul reportajului prezentat în The Sun

Satu Mare: Anchetă a Protecției Copilului în cazul reportajului prezentat în The Sun

Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare a demarat, marți, o anchetă în urma reportajului publicat de The Sun, urmând să ia măsuri dacă se constată că drepturile copiilor au fost încălcate și au fost într-adevăr exploatați.

Directorul DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoș, a declarat pentru AGERPRES că încă nu au fost invocate familiile prezentate în reportaj, dar că angajații instituției, autoritățile locale și Poliția se află pe teren.

"Direcția s-a autosesizat să vedem în ce măsură părinții, că provin dintr-o familie, au încălcat drepturile copilului și în momentul în care o să finalizăm ancheta o să vedem măsurile care se impun în această situație, în funcție de interesul copilului, să vedem dacă au fost încălcate drepturi, dacă au fost supuși unei forme de abuz. Vedem ce s-a întâmplat. Deocamdată ne-am autosesizat având în vedere articolul apărut în presa internațională și împreună cu Poliția și autoritățile locale o să vedem care sunt rezultatele", a declarat Mariana Dragoș.

Ea a precizat că vor fi luate măsuri dacă se va constata că părinți au periclitat integritatea copiilor și au fost încălcate anumite legi.

"Serviciul este pe teren. În momentul în care o să avem detalii suplimentare o să le comunicăm autorităților și tuturor celor interesați, atât cât permite legislația privind copilul. Nu ne putem pronunța ce s-a întâmplat în acea familie, responsabiliatea privind creșterea, îngrijirea copilului revin părinților în primul rând. Dacă prin acțiunile lor au periclitat integritatea fizică a copilului, alte drepturi prevăzute de legislație atunci o să luăm măsurile legale. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat", a mai spus Mariana Dragoș.

The Sun a publicat un reportaj în care prezintă situația unei familii din Carei care și-ar pune copiii la muncă și 12 ore pe zi la asamblarea unor ouă de jucărie, în schimbul unei sume modice.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

3 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

4 Ucrainencele au strâns 700.000 de dolari pentru armată vânzând fotografii erotice

5 Unul dintre marii aliaţi ai SUA a reziliat un contract de achiziţie pentru elicoptere militare ruseşti în valoare de 228 de milioane de euro