Satu Mare: Aproximativ 250 kg de pietre semipreţioase, presupuse a fi chihlimbar, depistate la frontiera cu Ucraina

Satu Mare: Aproximativ 250 kg de pietre semipreţioase, presupuse a fi chihlimbar, depistate la frontiera cu Ucraina

Aproximativ 250 de kilograme de pietre semipreţioase, presupuse a fi chihlimbar, cu o valoare de 3,1 milioane lei, au fost descoperite asupra unui ucrainean care încerca să evite un control în apropiere de frontiera cu Ucraina.

Conform unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia de Frontieră, descoperirea a avut loc în timpul unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei şi a infracţionalităţii transfrontaliere, desfăşurate pe raza localităţii Huta Certeze.

Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în România. Şoferul a ignorat semnalele, şi-a continuat deplasarea, astfel că poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea lui, fiind blocat de maşinile echipajelor.

"În încercarea de a evita controlul, conducătorul auto a avariat una dintre autospecialele Poliţiei de Frontieră şi s-a blocat în maşină. Poliţiştii de frontieră au verificat autovehiculul şi au constatat că în portbagaj se aflau mai mulţi saci de rafie încărcaţi cu o cantitate semnificativă de pietre semipreţioase. Persoana în cauză - cu dublă cetăţenie maghiară şi ucraineană, în vârstă de 31 de ani - şi bunurile depistate au fost duse la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor. Astfel, în urma inventarierii, au rezultat 11 saci care conţineau cantitatea de aproximativ 250 kg de material solid de culoare galben-maronie, asemănător chihlimbarului", se arată în comunicat.

Pietrele vor fi trimise spre expertiză către Centrul Gemologic Român.

Şoferul ucrainean a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru contrabandă. Cazul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş. AGERPRES / (AS - autor: Marian Buga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...