Satu Mare: Flacăra sondei de la Moftinu Mare, stinsă; pompierii, pregătiţi să o reaprindă dacă depistează gaze

Satu Mare: Flacăra sondei de la Moftinu Mare, stinsă; pompierii, pregătiţi să o reaprindă dacă depistează gaze

Flacăra sondei din localitatea Moftinu Mare, care arde de mai bine de două săptămâni, a fost stinsă de cantitatea mare de apă care iese din pământ, dar capul sondei nu a fost încă înlocuit, astfel că pompierii sunt pregătiţi să o reaprindă dacă vor fi depistate din nou gaze, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare, pe reţeaua de socializare, după o întâlnire de informare cu localnicii.

"Pe parcursul întâlnirii s-a explicat faptul că, în prezent, flacăra este stinsă, din cauza volumului mare de apă care este eliminată din pământ şi că zona este atent monitorizată, făcându-se măsurători specifice privind emisiile de gaz, iar în momentul în care se va depista o emisie de gaze, se va recurge la reaprinderea flăcării de către personalul prezent la faţa locului", precizează ISU Satu Mare.

Incendiul la sonda din Moftinu Mare a fost anunţat în 18 decembrie. La faţa locului au fost mobilizaţi peste 70 de pompieri din cinci judeţe.

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), col. Daniel Dragne, a declarat că incendiul nu a fost stins iniţial deoarece gazele care ies din sol ar putea duce la formarea de "amestecuri explozive" ce s-ar putea deplasa înspre localităţi, optându-se pentru arderea acestora până la găsirea unei soluţii pentru captare. Pompierii au reuşit tăierea capului sondei, dar aceasta încă nu a fost înlocuită. AGERPRES / (A - autor: Gheorghe Pietrar, editor: Antonia Niţă, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa foto: (c) ISU SATU MARE / Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…