Satu Mare: Flacăra sondei de la Moftinu Mare, stinsă; pompierii, pregătiţi să o reaprindă dacă depistează gaze

Flacăra sondei din localitatea Moftinu Mare, care arde de mai bine de două săptămâni, a fost stinsă de cantitatea mare de apă care iese din pământ, dar capul sondei nu a fost încă înlocuit, astfel că pompierii sunt pregătiţi să o reaprindă dacă vor fi depistate din nou gaze, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare, pe reţeaua de socializare, după o întâlnire de informare cu localnicii.

"Pe parcursul întâlnirii s-a explicat faptul că, în prezent, flacăra este stinsă, din cauza volumului mare de apă care este eliminată din pământ şi că zona este atent monitorizată, făcându-se măsurători specifice privind emisiile de gaz, iar în momentul în care se va depista o emisie de gaze, se va recurge la reaprinderea flăcării de către personalul prezent la faţa locului", precizează ISU Satu Mare.

Incendiul la sonda din Moftinu Mare a fost anunţat în 18 decembrie. La faţa locului au fost mobilizaţi peste 70 de pompieri din cinci judeţe.

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), col. Daniel Dragne, a declarat că incendiul nu a fost stins iniţial deoarece gazele care ies din sol ar putea duce la formarea de "amestecuri explozive" ce s-ar putea deplasa înspre localităţi, optându-se pentru arderea acestora până la găsirea unei soluţii pentru captare. Pompierii au reuşit tăierea capului sondei, dar aceasta încă nu a fost înlocuită. AGERPRES / (A - autor: Gheorghe Pietrar, editor: Antonia Niţă, editor online: Ada Vîlceanu)

 

Sursa foto: (c) ISU SATU MARE / Facebook


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake