Scade rata natalităţii, dar şi a mortalităţii în Ungaria

Scade rata natalităţii, dar şi a mortalităţii în Ungaria

Cifra estimată de coeficient al reproductivităţii calculat pe o femeie este de 1,54. Pentru a menţine capacitatea de reproducere a societăţii, ar fi nevoie ca valoarea de mai sus, să fie cel puţin 2, dar mai degrabă de 2,1. În condiţiile actuale, populaţia Ungariei scade.

Potrivit datelor statistice date publicităţii azi de Oficiul Central de Statistică (KSH), în acest an, s-au născut mai puţini copii decât anul trecut în aceeași perioadă a anului.

Şi numărul deceselor a fost mai mic față de primele patru luni din 2021. Motivul este că atunci valul trei al pandemiei a atins vârful. Specialiştii nu exclud faptul că scăderea naşterilor are legătură cu ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19 şi familiile nu au mai petrecut atât de mult timp împreună.

Datele publicate azi:

În perioada mai 2021 şi aprilie 2022 s-au născut 89.875 copii, cu 2470, adică cu 2,7% mai puţini decât în perioada anterioară de 12 luni.

Coeficientul estimat al reproductivităţii calculat pentru o femeie este de 1,54, faţă de 1,57 măsurat în perioada anterioară.

Numărul deceselor a fost de 144.633, adică cu 6,7% mai puţin decât în perioada anterioară de 12 luni.

Scăderea numărului naşterilor a fost mai mic decât în cazul deceselor, astfel populaţia a scăzut cu 54.758 de cetăţeni, ceea ce reprezintă o scădere cu 13% mai puțin decât în perioada anterioară de 12 luni.

Numărul total al căsătoriilor a fost de 70255, cu 3,4% mai mult decât în anul precedent. (Telex)

Székely Ervin, RADOR

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…