Scade rata natalităţii, dar şi a mortalităţii în Ungaria

Scade rata natalităţii, dar şi a mortalităţii în Ungaria

Cifra estimată de coeficient al reproductivităţii calculat pe o femeie este de 1,54. Pentru a menţine capacitatea de reproducere a societăţii, ar fi nevoie ca valoarea de mai sus, să fie cel puţin 2, dar mai degrabă de 2,1. În condiţiile actuale, populaţia Ungariei scade.

Potrivit datelor statistice date publicităţii azi de Oficiul Central de Statistică (KSH), în acest an, s-au născut mai puţini copii decât anul trecut în aceeași perioadă a anului.

Şi numărul deceselor a fost mai mic față de primele patru luni din 2021. Motivul este că atunci valul trei al pandemiei a atins vârful. Specialiştii nu exclud faptul că scăderea naşterilor are legătură cu ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19 şi familiile nu au mai petrecut atât de mult timp împreună.

Datele publicate azi:

În perioada mai 2021 şi aprilie 2022 s-au născut 89.875 copii, cu 2470, adică cu 2,7% mai puţini decât în perioada anterioară de 12 luni.

Coeficientul estimat al reproductivităţii calculat pentru o femeie este de 1,54, faţă de 1,57 măsurat în perioada anterioară.

Numărul deceselor a fost de 144.633, adică cu 6,7% mai puţin decât în perioada anterioară de 12 luni.

Scăderea numărului naşterilor a fost mai mic decât în cazul deceselor, astfel populaţia a scăzut cu 54.758 de cetăţeni, ceea ce reprezintă o scădere cu 13% mai puțin decât în perioada anterioară de 12 luni.

Numărul total al căsătoriilor a fost de 70255, cu 3,4% mai mult decât în anul precedent. (Telex)

Székely Ervin, RADOR

Sursa: rador.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina