Scandal amoros la Curtea de Conturi din Chișinău. O angajată îl acuză pe șeful instituției că i-a făcut avansuri sexuale

Scandal amoros la Curtea de Conturi din Chișinău. O angajată îl acuză pe șeful instituției că i-a făcut avansuri sexuale

Tatiana Vozian, șefa unei Direcții a Curții de Conturi, susține că s-a ales cu o anchetă de serviciu după ce ar fi refuzat avansurile sexuale ale șefului său. Marian Lupu nu a venit cu o reacție, dar reprezentanții instituției pe care o conduce neagă acuzațiile, calificându-le drept calomnioase.

Marian Lupu este acuzat de avansuri sexuale de o subalternă. FOTO: Arhivă

Tatiana Vozian, șefa Direcției generale metodologie planificare și raportare, susține că pe numele său a fost inițiată o anchetă de serviciu pentru nerespectarea normelor de conduită a Curții de Conturi, acuzând că motivele au fost inventate după ce nu ar fi acceptat avansurile din partea șefului său.

,,Ce se întîmplă cu femeile lidere la Curtea de Conturi care nu se supun condițiilor și nu acceptă avansurile sexuale ale lui Lupu? Eu, unica femeie angajată la Curtea de Conturi care am candidat la funcția de membru al Curții, decând Lupu e presedinte, refuzând avansurile lui, m-am pomenit în situația în care mi-a fost fabricat dosar intern privind nerespectarea normelor de conduită a Curții de Conturi. Subemanciparea mea ca femeie lider cu o reputație ireproșabilă din partea lui Marian Lupu este determinată de refuzul meu de a-i accepta condițiile pentru a fi recunoscută ca membră a echipei lui”, a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.

Funcționara mai spune că relațiile amoroase între angajații instituției sunt frecvente și chiar încurajate.

,,De altfel, Lupu nu e deranjat de natura unor relații amoroase dintre unii colegi la Curtea de Conturi, ba mai mult le aranjează deplasări de serviciu peste hotarele țării și îi motivează financiar prin cumul de funcții. Descurajarea unor astfel comportamente s-a finisat cu aplicarea mie a ,,mustrării aspre” și pătarea reputației mele profesionale, pentru a nu putea avansa în carieră, inclusiv în funcția de președinte al Curții de Conturi. Acestea sunt metodele transpuse la Curtea de Conturi dintr-un regim oligarhic și dictatorial din care provine Marian Lupu, pentru a-și asigura funcția de președinte al Curții de Conturi a Republicii Moldova”, a conchis Tatiana Vozian.

Poziția Curții de Conturi

Corespondentul ,,Adevărul” a solicitat opinia șefului Curții de Conturi, dar Marian Lupu nu a venit cu un răspuns până la momentul publicării articolului. Reprezentanții instituției susțin că declarațiile Tatianei Vozian nu corespund cu realitatea, iar ea a fost sancționată disciplinar în urma plângerilor din partea subalternilor săi.

,,Declarațiile calomnioase au fost previzibile și au fost enunțate îndată după informarea angajatei despre decizia Comisiei de disciplină a Curții de Conturi. În mod regulamentar, Comisia de disciplină a examinat sesizările parvenite de la angajații din subordinea persoanei menționate, aceasta fiind învinuită de comportament abuziv cu încălcarea normelor etice. În contextul examinării sesizărilor depuse, dosarul a fost probat, iar persoanei învinuite i-a fost oferit pe deplin dreptul la apărare.De menționat, că în contextul examinării dosarului, angajata a pornit acțiuni de intimidare a unui grup de angajați ai Curții de Conturi care au fost intervievați de Comisia de disciplină, în contextul examinării dosarului. De asemenea, au fost supuși intimidărilor și unii membri ai Comisiei de disciplină, fapt care a culminat cu tentativa de intimidare a președintelui Curții de Conturi”, au precizat repezentanții Curții de Conturi.

Cine este Marian Lupu?

În vârstă de 56 de ani, Marian Lupu conduce din 2019 Curtea de Conturi, fiind promovat în funcție de Partidul Democrat din Moldova (PDM), cu două săptămâni înainte de alegerile parlamentare. Între anii 2005-2019 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, atât pe listele PDM, cât și PCRM. Totodată, acesta a fost șef al Parlamentului, în perioada 2005-2009, dar și președinte interimar al țării, între anii 2010-2012.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...